RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks drept i amerikansk angrep i Pakistan

Peshawar (NTB-AFP): Seks antatte militante ble drept i et amerikansk rakettangrep vest i Pakistan tirsdag, opplyser sikkerhetskilder i landet.

Angrepet, der det ble benyttet førerløse fly, var rettet mot et hus i Tapi i stammeområdet Nord-Waziristan, rundt 20 kilometer fra landsbyen Miranshah.

- Fire mennesker ble drept, opplyser en pakistansk sikkerhetskilde

Kort tid etter det første rakettangrepet, ble det skutt nok en rakett mot samme mål. To mennesker ble drept i det andre angrepet, opplyser kilden.

Identiteten til de drepte er ikke kjent, men ifølge pakistanske kilder var angrepet rettet mot et kjent skjulested for militante opprørere.

Miranshah-området er tilholdssted for tilhengere av Jalaluddin Haqqani, en afghansk Taliban-leder som amerikanerne har jaktet på lenge.

Haqqanis sønn Sirajuddin Haqqani er knyttet til terrorangrepet mot Serena Hotel i Kabul i januar 2008, der den norske journalisten Carsten Thomassen var blant de drepte.

Også krigsherren Hafiz Gul Bahadur, som skal ha rundt 2.000 menn under sin kommando, antas å skjule seg i det samme området, og det samme gjør trolig medlemmer av terrornettverket al-Qaida. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere