RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks drept i selvmordsangrep etter Obama-visitt

(Scanpix)
Minst seks personer ble drept da en selvmordsbomber kjørte en bil lastet med eksplosiver inn i muren ved et gjestehus i Kabul onsdag, bare timer etter at USAs president Barack Obama hadde vært i byen.

Kabul (NTB-Reuters-AFP): Eksplosjonen som kunne høres over hele byen, var ifølge politisjefen i Kabul, Ayub Salangi, en selvmordsbombe på Jalalabad-veien, lengst øst i byen, der det er flere utenlandske militærbaser.

Han sier at angrepet var rettet mot et gjestehuskompleks som er kjent som Green Village i nærheten av flyplassen, som ofte brukes av utlendinger, blant annet fra FN og EU.

Salangi sier at en nepalsk vakt og fem sivile forbipasserende ble drept, mens en AFP-fotograf sier han har sett minst to sårede, blant dem en kvinne med store brannskader.

Eksplosjonen ble fulgt av skuddveksling og ytterligere en eksplosjon, ifølge en annen polititjenestemann.

Vitner forteller at det var flere eksplosjoner også i sentrum av byen, og en talsmann for NATO bekreftet at de var klar over flere eksplosjoner.

Obama nettopp dratt

Angrepet skjedde like etter at amerikanernes president Barack Obama hadde forlatt Kabul, hvor han hadde vært på en snarvisitt.

Det uanmeldte besøket, som av sikkerhetsgrunner var holdt hemmelig, skjedde dagen før ettårsdagen for likvideringen av al-Qaida-lederen Osama bin Laden i Pakistan.

Etter at flyet hans, Air Force One, landet i ly av mørket på Bagram-basen, møtte Obama Karzai ved midnattstider i det tungt bevoktede presidentpalasset i Kabul.

Senere på natten fortalte han amerikanske soldater at deres offer ikke hadde vært forgjeves. Deretter, og innen han etter seks timer i Afghanistan la ut på den lange hjemturen, talte han direkte til krigstrette amerikanere om at krigen går mot slutten.

- Landsmenn: I et tiår har vi vært under en mørk sky av krig. Men her nå, i det afghanske daggryet, kan vi se lyset av en ny dag på horisonten, sa han på direktesendt TV med pansrede lastebiler og et amerikansk flagg som kulisser.

- Nå som vi er på vei ut av et tiår med konflikt i utlandet og økonomisk krise hjemme, er det på tide å fornye Amerika. Tiden for krig er over, og det er her det slutter, sa han i en tale som går rett inn i valgkampen som nå er i gang.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere