*Nettavisen* Nyheter.

Seks drept i selvmordsangrep på Sinai

Kairo (NTB-Reuters-DPA): Seks mennesker er drept i selvmordsangrep på Sinaihalvøya i Egypt. Minst 17 ble skadd da to bomber eksploderte ved Rafah nær grensene mot Gaza og Israel.

To biler ble brukt, lastet med store mengder eksplosiver. Seks soldater ble drept og totalt 17 ble skadd, sju av dem sivile, sier en talsperson for egyptisk sikkerhetstjeneste til AFP.

Den ene angrepet var rettet mot hovedkvarteret til den militærets sikkerhetstjeneste som holder til ved Rafah.

Grenseovergangen ved Rafah, som er den eneste forbindelsen inn til og ut av Gazastripen utenom Israel, ble stengt etter angrepene. Soldater gjennomsøkte området på leting etter opprørere, ble det meldt.

Angrepet skjedde dagen etter at den egyptiske regjeringshæren hevdet å ha drept ni personer som var mistenkt for å være opprørere under en offensiv på Sinai. Det var onsdag uklart om det var noen sammenheng mellom de to episodene.

Situasjonen på Sinai er blitt stadig mer urolig etter Hosni Mubaraks fall fra presidentmakten i Egypt i 2011. Spenningen har økt etter at de militære i juli i år avsatte president Mohamed Mursi, som tilhører Det muslimske brorskapet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.