RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks jerv skutt siste uken

Oslo (NTB): En tredel av de 18 jervene som er skutt i vinterens jakt, falt i løpet av den siste uken. Kvoten er på 89 dyr.

Jervejakta startet 10. september. Seks av totalt 18 dyr er falt siden 4. januar.

Ikke noe tyder på at kvoten tas helt ut i jakttiden fram til 15. februar. Jakten på landets mest skadelige rovdyr er ifølge Nationen vinterens kaldeste og minst effektive eventyr. Normalt tas bare en brøkdel av kvoten ut.

Gaupejakta som starter 1. februar, er mer effektiv. I fjor ble 90 dyr av kvoten på 96 skutt. Likevel er stammen på vei opp, og flere regioner varsler økte kvoter i årets jakt.

Deretter kan det bli ulvejakt her i landet. Svenskenes mål om 200 individer er nådd, og Naturvårdsverket utreder lisensjakt på ulv. I Norge ynglet tre ulvepar i fjor, og dermed kan det også bli jakt her i landet.

Det avgjørende spørsmålet er om ynglingene er innenfor ulvesonen. For en radiomerket hann i Osedalen-reviret i Aust-Agder blir beslutningen tatt om to uker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere