*Nettavisen* Nyheter.

Seks kommunistpartimedlemmer dømt for tortur

Beijing (NTB-Reuters-AFP): Seks medlemmer av disiplinkommisjonen i Kinas kommunistparti (KKP) er blitt dømt til mellom 4 og 14 års fengsel for å ha torturert et annet medlem til døde under avhør.

Det opplyser advokater og offerets enke mandag. Saken er sjelden.

I Kina er det vanlig at kommunistpartiets medlemmer etterforskes og fengsles av kommunistpartiets disiplinkommisjon for det som omtales som brudd på partidisiplinen. Systemet lever på siden av det offisielle rettssystemet, og partiets disiplinkommisjon er overordnet det vanlige politiet. «Shuanggui» kalles fengslingen.

Ingeniøren Yu Qiyi (42) i byen Wenzhou ble kledd naken og holdt under vann i et badekar fylt av iskaldt vann til han sluttet å kjempe imot, skrev avisen Beijing Tidende i begynnelsen av september. Avisen siterte rettsdokumenter fra saken mot medlemmer av kommunistpartiets disiplinkommisjon.

Det var en domstol i den østlige byen Quzhou som avsa kjennelse 30. september i år. Kjennelsen er ikke blitt rapportert i kinesiske medier.

Det er fortsatt uklart hvorfor Qiyi ble etterforsket av partiet, men muligens dreide det seg om en disputt knyttet til salg av en tomt, ifølge familien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.