RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks løver avlivet i britisk safaripark

Wiltshire (NTB): Seks løver i Longleat safaripark i Storbritannia har blitt avlivet. Parkledelsen fryktet det skulle bli for mange av dem.

Hannløven Henry, hunnløven Louisa og hennes fire unger ble avlivet tidligere i år som «en siste utvei». En kilde som siteres av Mail on Sunday, sier at flere ansatte som har fått kjennskap til saken, er veldig sinte og lei seg. Avlivingen av dyrene skjedde ifølge kilden da parken var vinterstengt «fordi ingen skulle få vite om det».

Parken, som ligger i Wiltshire sørvest i England, åpnet igjen lørdag og skriver på sin Facebook-side at dyrenes helse sto i fare fordi antallet løver ble for stort. Dette førte til voldelig og farlig oppførsel blant dem.

- Det har vært en økning i graviditeter, noe som har ført til en økning på 40 prosent i bestanden. Dette har dessverre ført til en veldig voldelig oppførsel, som har satt 21 løver i fare. Dessverre måtte Henry avlives på grunn av skadene han pådro seg under et angrep. De andre løvene ble avlivet på grunn av alvorlig helsefare, skriver parken i en uttalelse.

Ytterligere fem løver skal flyttes fra parken og til andre steder på grunn av plassmangel.

Reaksjonene har ikke latt vente seg. Flere hundre sinte privatpersoner har skrevet sin mening om saken på parkens Facebook-sider. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere