*Nettavisen* Nyheter.

Seks menn tatt med prostituerte

Oslo (NTB): Seks menn har så langt fått forelegg på 8.000-9.000 kroner etter å ha blitt tatt med prostituerte i Oslo. 21 nigerianske kvinner er pågrepet uten lovlig opphold.

Bortsett fra familiefaren som var den første som ble tatt natt til 2. januar, har samtlige som er ilagt forelegg, erkjent sexkjøp. Fem av mennene er pågrepet i bil i Oslo sentrum. Fire hadde avtalt sex med øst-europeiske prostituerte, to av kvinnene var etnisk norske.

Konstituert sjef i Oslo-politiets seksjonen mot organisert kriminalitet, Øyvind Nordgaren, sier til Aftenposten at spanere har tatt de fleste horekundene.

Etter at forbudet mot kjøp av sex ble innført her i landet ved årsskiftet, er de nigerianske prostituerte ikke lenger å se på gata. De har trukket innendørs. Politiet har aksjonert mot leiligheter der de vet det selges sex, uten å ha pågrepet noen kunder.

? Men vi har hentet inn 21 nigerianske kvinner som ikke har lovlig opphold her i landet, sier Nordgaren.

11 av dem er satt i forvaring i påvente av uttransportering etter å ha fått avslag på søknad om opphold eller asyl. De øvrige ti har søkt om asyl og er dimittert. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag