RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

KRANULYKKE: En kranulykke veltet klokken 07.50 norsk tid, og det er igangsatt en redningsaksjon for å berge personal som er fanget i vrakrestene. Seks personer ble drept.
KRANULYKKE: En kranulykke veltet klokken 07.50 norsk tid, og det er igangsatt en redningsaksjon for å berge personal som er fanget i vrakrestene. Seks personer ble drept. Foto: Lee Jung-hoon (AP)

Seks mistet livet under bygging av norsk oljeplattform i Sør-Korea

Sist oppdatert:
Seks personer omkom og 22 ble skadd da en kran veltet under byggingen av en norsk oljeboreplattform i Sør-Korea.

Plattformen bygges for selskapet Total E & P på verftet Samsung Heavy Industry i Geoje.

Flere personer ble fanget under den store kranen, som ifølge veide 32 tonn, ifølge The Korea Times.

Det er oljeplattformen Martin Linge, som bygges for selskapet Total E&P, som er rammet.

Petroleumstilsynet: – Mennesker kunne mistet livet

– Jeg kan bekrefte at det dreier seg om en kranulykke, ellers vet vi foreløpig lite. Vi jobber med å få oversikt, sier Totals norske kommunikasjonssjef Leif Harald Halvorsen til Teknisk Ukeblad.

Den 32 tonn tunge kranen skal ha veltet klokken 07.50 norsk tid, og det er igangsatt en redningsaksjon for å berge personal som er fanget i vrakrestene.

Regjeringen vil bygge ut gassfeltet Martin Linge

Ingen Total-ansatte skadet

Den 32 tonn tunge kranen skal ha veltet klokken 07.50 norsk tid, og det er igangsatt en redningsaksjon for å berge personal som er fanget i vrakrestene.

I en pressemelding skriver selskapet at ulykken skjedde i tilknytning til byggingen av Martin Linge-moduler. Ingen fra Totals prosjektorganisasjon er blant de omkomne eller skadde.

Martin Linge er et olje- og gassfelt i Nordsjøen nær britisk sektor.

Ifølge E24 var Petroleumstilsynet i slutten av mars på tilsyn ved Martin Linge-prosjektet i Sør-Korea. Det ble da funnet en rekke mangler ved modulen og feil knyttet til fagmessig utførelse på elektriske installasjoner. I ettertid har tilsynet varslet at operatøren Total kan få pålegg om å rette opp feil og mangler.

Mange arbeidsulykker

Samsung er verdens tredje største skipsbygger etter Hyundai Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering.

Bransjen har vært gjennom en stor omstrukturering siden den for tre år siden ble rammet av nedgangstider som følge av fallende oljepriser og nedgang i global handel. På Geoje, som huser mange verft og underleverandører, mistet titusener arbeidere jobbene sine. Mange arbeidere har siden mistet livet i arbeidsulykker.

Petroleumstilsynet varslet etter alvorlig hendelse på Sleipner A-plattformen

Sørkoreanere har rett til fri med lønn 1. mai, men mange drar på jobben likevel. Samsung Heavy opplyser at det var 15.000 personer på jobb på verftet da ulykken skjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere