*Nettavisen* Nyheter.

Seks norske på milliardærliste

New York (NTB): Norsk-kyprioten John Fredriksen ligger som nummer 75 på bladet Forbes' liste over milliardærer. Også fem andre norske får plass på lista.

Med en formue på 11,3 milliarder dollar, eller rundt 65 milliarder kroner, er han likevel et godt stykke bak nummer en på lista, den mexicanske telekomgründeren Carlos Slim Helu, som sammen med sin familie har en formue på rundt 391 milliarder kroner.

Microsofts Bill Gates, som for noen år tilbake toppet lista, ligger på andreplass, med 346 milliarder kroner. Så følger investoren Warren Buffett, med 250 milliarder kroner.

Forbes teller alle som kan kalles milliardærer når man måler formuen i dollar. I år inneholder lista 1.226 personer.

Av norske statsborgere er kommer eiendomskongen Olav Thon høyest. Med en formue på drøyt 28 milliarder ligger han på 205. plass. Øvrige nordmenn på lista er Stein Erik Hagen med familie (442. plass, med drøyt 15 milliarder kroner), Kjell Inge Røkke (601. plass, med nær 12 milliarder kroner), Arne Wilhelmsen og hans familie (804. plass, med drøyt 9 milliarder kroner) og Petter Stordalen (1.015. plass, med drøyt 6 milliarder).

Lego-eier Kjeld Kirk Kristiansen er den dansken som ligger høyest på lista, på 166. plass med en formue på 34 milliarder kroner. Svenskenes rikeste, Hennes & Mauritz-styreleder Stefan Persson, er helt oppe på 8. plass, med en formue på 146 milliarder kroner. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.