RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FOTO: Colourbox.com (colourbox.com)

Seks næringsstoffer mot rynker

Dette er hva forfatterne av boka «Beautyfood» mener virker best.

(SIDE2): Sara Chacko og Trine Berge kom nylig ut med boka «Beautyfood - indre styrke - naturlig skjønnhet» og her fremhever de seks næringsstoffer som motvirker linjer og rynker.

Omega 3 og 6
Planteoljene er blitt brukt i tusener av år for å pleie huden og gjøre den myk, smidig og elastisk. fettsyrene tilfører huden fuktighet direkte og glatter ut linjer og rynker og gir penere hud. De gir også bedre solbeskyttelse. Omega-3 virker også betennelsedempende. Gode kilder er: kaldpressede planteoljer, nøtter, avokao, mandler og fet fisk som laks, makrell og ørret.

Vann
Drikk minst to liter vann eller tilsvarende åtte glass vann om dagenmellom måltider, for huden, hjernen, fordøyelsen, ja alt. Drikker du ikke nok kan avfallsstoffene i huden hope seg opp.

Vitamin A
Dette vitaminet stimulerer bindevevet. For at cellene skal kunne uytvikles og holdes stabile kreves det ulike former for vitamin A. Spirulina er en god kilde og kan øke oksygenopptaket i kroppen og og stimulder produksjonen av røde blodceller.Det vil virke positivt på hudcellene og på alle andre celler i kroppen.

Vitamin C
Vitamin C legger grunnlaget for en myk, stram og sterk hud. Amlabæret har den høyeste konsentrasjonen av vitamin C i naturlig form.

Vitamin E
Dette er en sterk antioksidant som kan motvirke aldringog forbedre hudens immunitet. Rød palmeolje er en god kilde til vitamin E. Det samme er linfrøolje.

Antioksidanter og flavonoider
både reparerer, bygger opp og og hindrer nedbryting av kollagen og elastin i bindevevet. Når vi blir eldre greier ikke huden å reparere seg selv og må ha hjelp av riktig type næringsstoffer.

(Kilde: Beautyfood)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere