*Nettavisen* Nyheter.

Seks og et halvt år forvaring for drapsforsøk

Hamar (NTB): En 25 år gammel mann er i Hedmarken tingrett dømt til seks og et halvt års forvaring etter at han var nær ved å ta livet av en annen mann i fjor sommer.

Dommen, som falt mandag, er i tråd med aktors påstand, og retten har satt minstetiden til fire og et halvt år. I tillegg må gjerningsmannen betale 175.000 kroner i erstatning.

De to mennene havnet på nachspiel i en leilighet i Hamar sentrum natt til 6. juli i fjor, og det var en krangel om en flaske sprit som utartet og var nær ved å få et dødelig utfall.

Mannen som nå er dømt, tok kvelertak på den andre mannen, som ble bevisstløs og blå i ansiktet. 25-åringen hoppet også på hodet til 28-åringen som ble angrepet, og bet ham i armen. Bare det at noen andre grep inn, hindret at 25-åringen ble drapsmann den natten.

Dommen omfatter også trusler og seksuelt krenkende atferd.

Ifølge Hamar Arbeiderblad mener psykiatere at det er stor fare for at den dømte mannen vil begå nye alvorlige voldshandlinger. Mannen er også tidligere dømt for vold og trusler. Dermed konkluderte retten med at forvaring er en riktig reaksjon overfor 25-åringen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.