RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks omkom da ferje sank utenfor Pattaya

Sist oppdatert:
Stockholm (NTB-AFP-DPA): Minst seks personer, deriblant tre utlendinger, er omkommet i et ferjeforlis mellom Pattaya og øya Koh Lan i Thailand, ifølge en politikilde.

Minst seks personer, deriblant tre utlendinger, er omkommet i et ferjeforlis mellom Pattaya og øya Koh Lan i Thailand, ifølge en politikilde.

Det skal ha vært både utenlandske turister og thailendere om bord i båten. Enkelte thailandske medier melder at det var så mange som 200 personer om bord, selv om ferja kun var registrert for 150.

Ifølge en talsmann for turistpolitiet i Pattaya var det omkring 100 passasjerer i ferja.

Kantret
- Politiet ble oppringt av slektninger av passasjerer om bord. Vi holder på med redningsarbeid, men vi er ikke sikre på om det fortsatt er folk fanget i ferja, sier en anonym polititalsmann til AFP.

Passasjerene flyktet opp på et høyere dekk etter at en pumpe sviktet og oversvømte deler av båten. Det førte til at den fikk slagside og kantret, opplyser Suwan Cheawnavinthavat i Pattaya-politiet til Bangkok-avisen Thai Rath.

Så langt er det ikke kommet offisielle tall på savnede eller skadde, men ifølge lokalmedia rykket dusinvis av ambulanser ut til strandområdene etter ulykken.

Russere
- Så langt har vi ikke fått meldinger om at nordmenn er involvert, sier UDs pressevakt Frode Andersen til NTB.

Blant de døde er det to russere og en kineser, skriver Thai Rath.

Ifølge russiske nyhetsmeldinger er tre russere, blant dem et barn, alvorlig skadd og brakt til sykehus.

- Minst halvparten av passasjerene var russiske turister, sier den russiske konsulen i Bangkok, Andreij Dvornykov, til nyhetsbyrået RIA Novosti. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere