*Nettavisen* Nyheter.

Seks siktet i omfattende overgrepssak mot barn

Fem menn i Sør-Trøndelag er pågrepet og siktet for besittelse og deling av overgrepsmateriale om barn. En person er pågrepet for overgrep i et annet politidistrikt.

11.06.15 14:26

To av de siktede er i 30-årene, én er rundt 50, én er i slutten av 40-årene, mens én er i slutten av 20-årene. Ifølge politiet er det beslaglagt enorme mengder datamateriale.

Politiet pågrep i april en mann fra Fosen. Under ransakingen fant politiet store mengder overgrepsmateriale, og i mai ble en person til pågrepet. Onsdag ble de tre siste også tatt.

– Det er avdekket overgrep i Norge. Det har skjedd i et annet politidistrikt. Den saken etterforskes nå, og en person ble pågrepet for kort tid siden, sier etterforskningsleder Roy Hoøen i Fosen lensmannsdistrikt til NTB.

Flere millioner bilder

«Omfanget av sakene er stort, og det er enorme mengder datamateriale som er avdekket og beslaglagt. Politiet får bistand fra Kripos i etterforskningen, og store ressurser er satt inn i arbeidet. Sakene har høy prioritet i distriktet, og vi utelukker ikke at det vil bli gjort flere pågripelser», heter det i en pressemelding fra Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Dette er en stor sak med flere millioner bilder og videoer. Vi oppdaget dette etter samarbeid med Kripos, og vi fikk retten med på en ransaking. Da kom vi over det store databeslaget, forteller Hoøen.

I fengslingsmøte

De tre som ble pågrepet onsdag, ble torsdag framstilt for varetektsfengsling. Avgjørelsene vil være klare senere torsdag ettermiddag.

– De er i fengslingsmøte nå. Vi vil be om fire ukers varetektsfengsling, sier Hoøen.

Mannen fra Fosen satt åtte uker i varetekt. Da den siste perioden gikk ut, ba ikke politiet om forlengelse fordi det ikke lenger var fare for bevisforspillelse.

Den siste av de fem pågrepne sitter i varetekt. Av hensyn til etterforskningen kan ikke Hoøen si mer om den avdekkede overgrepssaken.

– Etterforskningen gjelder forbindelser på nettet. Det er ikke noe som tyder på at det har vært fysisk kontakt mellom den overgrepssiktede og de fem som er pågrepet i Sør-Trøndelag, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag