RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks soldater ble vekket midt på natta og bedt om å løpe ute i minus 20 grader uten klær og sko

Sist oppdatert:
SISTE: Tre fraktes til sykehus i Tromsø tirsdag kveld.

(NORDLYS.NO): Det var natt til mandag denne uken at seks soldater i en avdeling i Brigade Nord på Setermoen ble vekket inne i sin forlegning og bedt om å løpe utendørs uten sko og klær. Temperaturen var så lav som - 20 grader, skriver Nordlys. Hendelsen fikk alvorlige konsekvenser da noen av soldatene fikk andregrads frostskader i føttene. Fem av de seks ble lagt inn på sykestuen og tatt vare på av Forsvarets egne sanitetsressurser.

Forsvaret understreker at det ikke var organisert aktivitet i rammen av Brigade Nord. Hæren ser alvorlig på hendelsen og saken etterforskes nå av Militærpolitiet.

- Meningsløst

- Det er en helt meningsløs og uventet hendelse som vi aldri har vært borti før, sier stabssjef i Brigade Nord, oberst Fred Arne Jacobsen til Nordlys tirsdag kveld.

- Hele saken er jo bare trist. Soldatene har fått alvorlige frostskader og tre av dem er på vei til Tromsø nå. De har fått så dype frostskader at man ønsker at spesialister i Tromsø skal se på dem, sier Jacobsen like før klokken 20.30 tirsdag.

Han ønsker ikke å gå i detalj om hva som har skjedd, da MIlitærpolitiet etterforsker saken og foretar avhør av involverte.

Men han forteller at det var soldater i en annen avdeling som vekket de seks soldatene.

Informert pårørende

- Det er soldater fra en annen avdeling som tok seg til rette og vekket noen av kompisene og fikk dem ut for å gjøre dette, sier Jacobsen.

Soldatene har selv ringt hjem og informert pårørende om hendelsen.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere