*Nettavisen* Nyheter.

Seks turister omkom i Tour de Ski-bakken

Roma (NTB-Reuters): Seks russiske turister omkom og to ble skadd da en snøscooter veltet i alpinbakken der finalen i årets Tour de Ski skal gå søndag.

05.01.13 02:05

Snøscooteren med slede var i ferd med å krysse den bratte alpintraseen på Cermis-fjellet i Trento-regionen i Italia, bare noen få hundre meter over stedet der Petter Northug, Therese Johaug og de andre langrennsløperne skal gå i mål.

Ifølge det italienske nyhetsbyråer ANSA rullet snøscooteren rundt hundre meter nedover bakken før den stanset. Turistene ble kastet av under den ville ferden.

Claudio Iellici fra den alpine redningstjenesten i Val di Fiemme bekrefter overfor fjernsynsstasjonen SkyTG24 at seks mennesker er omkommet og at to skadde er fløyet til sykehus i Cavalese med helikopter. Fire av de omkomne var menn og to var kvinner.

Det er uklart om ulykken vil få følger for søndagens finale i Tour de Ski, der russiske Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin er blant favorittene blant mennene, sammen med Northug og sveitsiske Dario Cologna.

Cermis-fjellet har også tidligere opplevd dramatiske ulykker. I 1976 omkom 43 mennesker, 15 av dem barn, da en gondolvogn falt ned. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.