*Nettavisen* Nyheter.

Seks turister omkom i Tour de Ski-bakken

Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Reuters)

Seks russiske turister omkom og to ble skadd da en snøscooter veltet i alpinbakken der finalen i årets Tour de Ski skal gå søndag.

05.01.13 10:18

Roma (NTB-Reuters):Snøscooteren med slede var på vei ned den bratte alpintraseen på Cermis-fjellet i Trento-regionen i Italia, bare noen få hundre meter over stedet der Petter Northug, Therese Johaug og de andre langrennsløperne går i mål søndag.

Ifølge det italienske nyhetsbyråer ANSA var snøscooteren i ferd med å krysse den bratte Olimipa 2-løypa da den veltet, rullet gjennom et sikkerhetsnett og falt utfor en 100 meter høy skråning.

Ulendt terreng
Turistene ble kastet av under den ville ferden og havnet i skogen nedenfor. Det er lite snø og mye stein i området, og redningsarbeidet var vanskelig i det bratte og ulendte terrenget.

Den alpine fjellredningstjenesten i Val di Fiemme kom først til stedet, og det ble også satt inn hunder i letingen etter turistene.

Senere fikk de også forsterkninger fra brannvesenet i Cavalese og et helikopter.

Alvorlig skadd
Claudio Iellici fra fjelredningstjenesten bekrefter overfor fjernsynsstasjonen SkyTG24 at seks mennesker omkom og at to skadde ble fløyet til sykehus i Cavalese og St. Clare Trento med helikopter.

Fire av de omkomne var menn, og to var kvinner. Tilstanden til den ene av de to skadde blir betegnet som alvorlig.

– Går som planlagt
Det er uklart om ulykken vil få følger for lørdagens fellesstart i Val di Fiemme, der mennene skal gå 15 kilometer og kvinnene 10 kilometer, eller søndagens finale i den såkalte monsterbakken.

Russiske Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin er blant favorittene blant mennene, sammen med Northug og sveitsiske Dario Cologna.

Borgermesteren i Trentino-regionen, Alberto Pacher, forsikrer om at Tour de Ski fortsetter som planlagt.

– Ja, jeg mener det vil gå som planlagt. Vi vil ha et møte klokken 8 lørdag morgen og en pressekonferanse klokken 9, opplyste Pacher til Adresseavisen natt til lørdag.

Ulykkesfjell
Cermis-fjellet har også tidligere opplevd dramatiske ulykker. I 1976 omkom 43 mennesker, 15 av dem barn, da en gondolvogn falt ned.

I 1988 omkom 20 mennesker da nok en gondolvogn falt ned, etter at et lavtflygende amerikansk militærfly hadde kappet kabelen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.