RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seks turister omkom i Tour de Ski-bakken

Foto: ALESSANDRO GAROFALO (Reuters)
Sist oppdatert:
Seks russiske turister omkom og to ble skadd da en snøscooter veltet i alpinbakken der finalen i årets Tour de Ski skal gå søndag.

Roma (NTB-Reuters):Snøscooteren med slede var på vei ned den bratte alpintraseen på Cermis-fjellet i Trento-regionen i Italia, bare noen få hundre meter over stedet der Petter Northug, Therese Johaug og de andre langrennsløperne går i mål søndag.

Ifølge det italienske nyhetsbyråer ANSA var snøscooteren i ferd med å krysse den bratte Olimipa 2-løypa da den veltet, rullet gjennom et sikkerhetsnett og falt utfor en 100 meter høy skråning.

Ulendt terreng
Turistene ble kastet av under den ville ferden og havnet i skogen nedenfor. Det er lite snø og mye stein i området, og redningsarbeidet var vanskelig i det bratte og ulendte terrenget.

Den alpine fjellredningstjenesten i Val di Fiemme kom først til stedet, og det ble også satt inn hunder i letingen etter turistene.

Senere fikk de også forsterkninger fra brannvesenet i Cavalese og et helikopter.

Alvorlig skadd
Claudio Iellici fra fjelredningstjenesten bekrefter overfor fjernsynsstasjonen SkyTG24 at seks mennesker omkom og at to skadde ble fløyet til sykehus i Cavalese og St. Clare Trento med helikopter.

Fire av de omkomne var menn, og to var kvinner. Tilstanden til den ene av de to skadde blir betegnet som alvorlig.

– Går som planlagt
Det er uklart om ulykken vil få følger for lørdagens fellesstart i Val di Fiemme, der mennene skal gå 15 kilometer og kvinnene 10 kilometer, eller søndagens finale i den såkalte monsterbakken.

Russiske Aleksander Legkov og Maxim Vylegzjanin er blant favorittene blant mennene, sammen med Northug og sveitsiske Dario Cologna.

Borgermesteren i Trentino-regionen, Alberto Pacher, forsikrer om at Tour de Ski fortsetter som planlagt.

– Ja, jeg mener det vil gå som planlagt. Vi vil ha et møte klokken 8 lørdag morgen og en pressekonferanse klokken 9, opplyste Pacher til Adresseavisen natt til lørdag.

Ulykkesfjell
Cermis-fjellet har også tidligere opplevd dramatiske ulykker. I 1976 omkom 43 mennesker, 15 av dem barn, da en gondolvogn falt ned.

I 1988 omkom 20 mennesker da nok en gondolvogn falt ned, etter at et lavtflygende amerikansk militærfly hadde kappet kabelen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere