Seks ungdommer i bilulykke: En  person omkom - fem til sykehus

Tre siktet etter dødsulykke i Åsane:

Seks personer i aldersgruppen 17-21 år var involvert i en trafikkulykke ved Tertneskrysset i Åsane søndag kveld. Én av dem omkom. Politiet sperret av et større område rundt ulykkesstedet.

Seks personer i aldersgruppen 17-21 år var involvert i en trafikkulykke ved Tertneskrysset i Åsane søndag kveld. Én av dem omkom. Politiet sperret av et større område rundt ulykkesstedet. Foto: SKJALG EKELAND

Seks personer i aldersgruppen 17-21 år var involvert i en trafikkulykke ved Tertneskrysset i Åsane søndag kveld. Én omkom og to er alvorlig skadd.

15.04.19 22:46

– Etterforskningen så langt tilsier at seks personer i aldersgruppen 17–21 år var involvert i ulykken, opplyser politiet i en pressemelding.

Det var fem menn og en kvinne i personbilen, alle bosatt i Bergen eller bergensområdet, opplyser NTB.

Én omkom i ulykken, og fem personer er til behandling eller til observasjon ved Haukeland sykehus, melder Bergensavisen.

– Avdøde er ikke formelt identifisert, men politiet har en formening om hvem dette er. På bakgrunn av dette er varsling av pårørende iverksatt. Avdøde vil bli obdusert, opplyser politiet.

Høy fart

Politiet sier bilen neppe var registrert for flere enn fem personer. Trolig har høy fart og at minst én person ikke brukte sikkerhetsbelte bidratt til å forverre skadeomfanget, bekrefter politiadvokat Thomas B. Arntsen i Vest politidistrikt overfor NTB.

- Vitneforklaringer vi har innhentet så langt, gir grunn til å anta at høy fart har vært en del av ulykkesbildet. Men om det er det som er selve ulykkesårsaken, er for tidlig å si, sier han.

Tre siktet etter dødssulykken

Tre personer er siktet etter dødsulykken, fordi de stakk fra stedet. I en pressemelding mandag formiddag opplyser politiet følgende:

Politiet fikk melding om trafikkulykke ved Tertneskrysset i Åsane. 14. april kl. 22:09. På stedet ble det funnet tre personer. To personer ble sendt til akuttmottaket ved Haukeland for behandling, mens en person ble erklært død på stedet. Politiet mottok opplysninger om at tre personer skulle ha forlatt stedet, og det ble iverksatt leting etter disse.

De tre personene som hadde forlatt stedet ble funnet natt til i dag. Disse er siktet for overtredelse av vegtrafikkloven § 12, og er i øyeblikket til behandling på Haukeland universitetssykehus. Politiet har per nå ikke nærmere opplysninger om tilstanden til de skadde.

En person omkom i ulykken i Tertneskrysset søndag kveld Foto: SKJALG EKELAND

Åstedet ble undersøkt av kriminalteknisk seksjon hos politiet og Statens Vegvesen sin ulykkesgruppe i natt. Politiet har igangsatt etterforskning for å avklare hendelsesforløpet nærmere. Etterforskningen er i en innledende fase.

Politiet mener å vite avdødes identitet, og nærmeste pårørende er varslet. Det er imidlertid ikke fastslått sikker identitet, og politiet vil derfor ikke gå ut med ytterligere informasjon om de enkelte involvertes kjønn og alder.

Mandag kveld var to av de tre siktede avhørt. Den siste blir avhørt tirsdag, opplyser politiadvokat Bernt Dahlsveen til Bergens Tidende, ifølge NTB.

- De to som ble avhørt, ble løslatt i etterkant av avhørene, men siktelsene opprettholdes, sier han.

To satt fastklemt

Meldingen kom til nødetatene klokken 2209. Da satt to av personene fastklemt i bilen.

Det var tre personer i bilen da nødetatene kom frem. Vitnebeskrivelser gjorde at politiet trodde det hadde vært flere involverte.

– To andre personer ble sett i området, på vei bort fra bilen, men vi har ikke kontroll på disse. Derfor gjør politiet nå undersøkelser opp mot bilen og personene som var i den, opplyste operasjonsleder Frode Kolltveit i politiet til BA søndag kveld.

Politiet tok i bruk hundepatrulje i søket etter personene. Foto: Foto: SKJALG EKELAND

Det ble store materielle skader på bilen, og gummispor fra dekk på veien ved ulykkesstedet.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om hendelsesforløpet eller omstendighetene rundt ulykken. Politiets kriminalteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe har gjort undersøkelser på stedet. De var i ferd med å avslutte arbeidet ved 5-tiden mandag morgen.

Brukte drone og hund i søk

Store ressurser fra nødetatene jobbet på stedet etter dødsulykken.

Hundepatrulje fra politiet og drone fra brannvesenet ble tatt i bruk i søket etter de to personene.

– Vi har indikasjon på at det var flere enn tre personer involvert, sa innsatsleder Tordis Myrseth i politiet til BA på stedet.

Innsatsleder Tordis Myrseth i politiet forteller at de foreløpig ikke har en sikker identifikasjon på de involverte søndag kveld. Foto: SKJALG EKELAND

Et større område rundt ulykkesbilen ble sperret av mens nødetatene jobbet på stedet.

Krysset, som knytter Ervikveien og Tertnes veien sammen, ble stengt etter ulykken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.