RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sekstimersdag neste år

Foto: Scanpix
Regjeringen er klar for å sette i gang forsøk med sekstimersdag neste år.

– Jeg tar sikte på å starte forsøk med sekstimersdag for enkelte arbeidstakergrupper i 2007, sier fornyingsminister Heidi Grande Røys (SV) til Avisenes nyhetsbyrå.

Hun vet foreløpig ikke hvem som skal få være prøvekaniner i prosjektet, men nevner jobber innen helse, pleie og omsorg som alternativ. Statsråden tar høyde for at det blir satt av nok penger på statsbudsjettet neste år.

Med sekstimersdagen håper en å få klarlagt om sykefraværet går ned for arbeidstakere i «belastede» yrker. Grande legger til at et annet mål er at flere skal kunne jobbe heltid og ikke deltid.

Dette året vil statsråden bruke til å samle inn erfarings- og forskningsmateriale, i tett dialog med arbeidstakerorganisasjonene.

LO starter i år
LOs nestleder Geir Mosti opplyser til ANB at LO tar sikte på å starte forsøk med arbeidstidsreduksjoner allerede i løpet av dette året. 16 fagforbund har meldt sin interesse for å være med. Forsøkene vil skje i samarbeid med de enkelte bedrifter, men det er ennå ikke klart hvor mange bedrifter som ønsker å være med.

LO vil med prosjektet måle produktiviteten men også om sykefraværet går ned og om barnefamilienes situasjon blir bedre. Prosjektet skal gå fram til 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere