Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Seksualforbrytere har forgrepet seg på mindreårige asylsøkere

Kripos ønsker ikke å si hvor mange saker det dreier seg om, utover at det er rapportert inn flere enkeltstående hendelser. Samtidig mener de det trolig også er mørketall. Illustrasjonsfoto: Lekerom på akuttmottaket på Teisen.
Kripos ønsker ikke å si hvor mange saker det dreier seg om, utover at det er rapportert inn flere enkeltstående hendelser. Samtidig mener de det trolig også er mørketall. Illustrasjonsfoto: Lekerom på akuttmottaket på Teisen. Foto: Ole Gunnar Onsøien (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjente seksualforbrytere har forgrepet seg på mindreårige asylsøkere på norske mottak, opplyser Kripos.

Gjerningsmennene er både beboere på mottak og personer som oppsøker mottak, melder Klassekampen.

– Enslige mindreårige og andre barn på mottak er spesielt sårbare. Vi har sett at kjente sedelighetsforbrytere frekventerer rundt mottak for enslige mindreårige asylsøkere, og det er også rapportert om overgrep, sier avdelingsleder Eivind Borge ved Kripos' avdeling for taktisk etterforskning til avisa.

Han ønsker ikke å si hvor mange saker det dreier seg om, utover at det er rapportert inn flere enkeltstående hendelser. Samtidig mener de det trolig også er mørketall.

– Vi antar at det kan være en underrapportering av forhold. Flere saker kan være skjult på grunn av den erfaringen mange av asylsøkerne kan ha fra politi og myndighetspersoner i andre land, sier Borge.

Hver annen uke lager Kripos en oversikt over kriminalitetsbildet knyttet til asylmottak, ved å samle hendelser som er rapportert inn til landets politidistrikt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!