RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, ble nektet servering på TGI Friday's på Karl Johan i Oslo tirsdag.
Redaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, ble nektet servering på TGI Friday's på Karl Johan i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Selbekk ble nektet servering i Oslo

Sist oppdatert:
- Føles som en tupp i baken.

I forbindelse med terroraksjonene i Frankrike nylig og oppblomstringen av karikaturdebatten, skulle Dagen-redaktør Vebjørn Selbekk portrettintervjues av en av de større osloavisene. Lokasjonen for intervjuet skulle være den amerikanske kjeden TGI Friday's restaurant på Karl Johan i Oslo.

Men det ble med ideen, skriver Vårt Land.

- Når hovmesteren får vite ærendet og hvem som skal intervjues, bestemmer han seg for å ringe og konsultere med noen fra høyere hold. Deretter får vi bare beskjed om at vi ikke får spise på Friday's. Vi er ikke velkommen. De har en streng policy mot å forbindes med kontroversielle spørsmål, forteller Selbekk til avisen.

Selbekk ble i 2006 landskjent da han var redaktør for den kristne avisen Magazinet og trykket Muhammed-karikaturer og ble truet på livet. Den nåværende Dagen-redaktøren reagerer sterkt på hendelsen tirsdag.

- Jeg blir nektet servering på en restaurant i Oslo. På favorittrestauranten min. Det føles merkelig. Jeg har også alltid tatt standpunkt for det amerikanske, så dette føles som en tupp i baken, sier Selbekk til Vårt Land.

TGI Friday's hevder på sin side at de ikke har nektet Selbekk å spise på restauranten. Administrerende direktør for restaurantkjeden i Norge, Rajko Mink, sier til Vårt Land at Selbekk er velkommen til å spise på restauranten når som helst, og  hevder det er bildepolicyen som er årsaken.

- De ville ta bilder til noe som ikke handlet om restauranten, og det har vi policy imot, forklarer direktøren, som hevder at det ikke hadde noe med Muhammed-karikaturene å gjøre eller at Selbekk er kontroversiell.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere