*Nettavisen* Nyheter.

Selfie-tabbe: Statsråder sa nei til TV-debatt - dro på venninnemiddag

Sosialminister Annika Strandhäll delte denne selfien mandag kveld. Nå er den slettet. Foto: Skjermdump fra Twitter

Sveriges kvinnelige finansminister og bistandsminister droppet TV-debatt i Sveriges viktigste nyhetsprogram.

06.11.15 11:25

Mandag kveld sa både finansminister Magdalena Andersson og bistandsminister Isabella Lövin nei til å delta i debatt i TV-programmet Aktuelt, de kunne rett og slett ikke møte. Innslaget om at svensk bistand kunne bli halvert. I stedet ble en lederskribent og en representant fra en bistandsorganisasjon invitert i studio, skriver svenske Expressen.

Årsaken til at begge meldte avbud viste seg å være en middag med visestatsminister Åsa Romson, sosialminister Annika Strandhäll, arbeidsminister Ylva Johansson og utdanningsminister Helene Hellmark Knutsson.

La ut bilde på Twitter

Det kom frem da Strandhäll delte en selfie av hele jentegjengen ute på middag på Twitter.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Finansminister Magdalena Andersson og bistandsminister Isabella Lövin droppet å delta i TV-debatt for å dra på «jentemiddag» Foto: Frankie Fouganthin/Fredrik Hjerling/Miljöpartiet de Gröna

- Å takke nei til å være med i landets største nyhetssending for i stedet å legge ut selfies med leende, rødkinnede ministre på middag med «jentegjengen» i denne krisesituasjonen handler om brist på grunnleggende lederkompetanse og godt omdømme, skriver Expressens debattskribent Petra Östergren.

- Må vise at de kan lede

I Sverige, som i Norge, er flyktningekrisen den aller viktigste debattsaken for tiden. Politikerne må gjøre harde prioriteringer når det gjelder utgiftene til flyktningene, satt opp mot prioriterte områder som skole, helse og så videre.

Artikkelen fortsetter under.


- I den situasjonen må landets ledere vise at de kan lede. De trenger ikke vite eksakt hva som skal gjøres nå, men de må se ut som de vet det. Noen ganger handler lederskap om å formidle ro og trygghet. Man stoler på de skal kunne styre skuten rett, skriver Östergren.

Samfunnsdebattant Elin Ørjasæter kritiserer også selfien.

- Sverige er i krise, og de feirer sin feministiske makt. Det minner om ren nepotisme. Eliten feirer seg selv mens folket opplever et land i krise.

Les hele intervjuet med Elin Ørjasæter her.

Selfien er nå slettet fra Twitter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.