RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selg Aker Yards

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier har sendt ut en analyse der de kommenterer Aker Yards samarbeid med Alstom. Les kommentarene her
Aker Yards meldte i dag at de har gått sammen med franske Alstom om å danne et nytt selskap. Det nye selskapet får med seg de Alstomeide verftene Saint-Nazaire og Lorient. Aker Yard vil eie 75 prosent av det nye selskapet, mens Alstom skal eie de resterende 25 prosentene. Aker Yard har opsjon på å overta Alstoms eierandeler i 2010.

I analysen skriver meglerhuset at det nye selskapet vil få gode synergier på kompetansen fra franske verft og finske verft. Avtalen gjør at Aker Yards styrer sin posisjon innen byggingen av cruiseskip, men får i tillegg innpass i LNG markedet gjennom de franske verftene.

Analysen fremhever at de franske verftene har slitt en god stund med dårlig ordreinngang og påpeker at Alstom betaler 300 millioner euro netto for å bli kvitt verftene.

Meglerhuset skriver at de vurderer å endre både sin anbefaling og sitt kursmål i aksjen.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 275 kroner pr. aksje
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 4. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere