RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selg Frontline, kjøp Wilhelmsen

Sist oppdatert:
First Securities opprettholder sin lunkenhet til Frontline, og anbefaler salg av aksjen som sin strategi for april. De mener pengene bør plasseres i Wilh. Wilhelmsen
Det går frem av meglerhusets anbefalinger for april.

First begrunner sin salgsanbefaling på Frontline blant annet med problemene med Nigerias oljeproduksjon, som sender suezmax-ratene ned og at markedet er på vei inn i en lavsesong.

De forventer også ytterligere kutt i OPECs oljeproduksjon på grunn av økt eksport fra Russland. Dette kommer på toppen av økte bestillinger av tankskip og store ordrebøker. På den annen side er aksjen priset med rabatt, og selskapet er lavt priset i forhold til inntjening.

First har et kursmål på 65 kroner.

Firsts eneste klare kjøpsanbefaling ved inngangen til april er Wilh. Wilhelmsen. Kursmålet er 150 kroner.

Meglerhuset mener at på EV/EBITDA-basis, er det 50 prosents oppside i aksjen. Det forventes i tillegg enorme synergier etter at Wilhelmsen og svenske Wallenius kjøpte opp bilskipsdivisjonen til Hyundai Merchant Marine. Tilbudssiden i bilskipsmarkedet anses som kontrollert.

Det pekes også på at rederiet har hatt en årlig kontantstrøm på 27 kroner i snitt de 10 siste årene. Nedsiden er den lave likviditeten i aksjen, samt risiko for fallene import av biler til USA, og EUs granskning av prissamarbeid.

Når det gjelder andre shippingaksjer på Oslo Børs, har First en akkumuleranbefaling på Leif Höegh, Stolt-Nielsen og Royal Caribbean Cruises. I tillegg til Frontline, får I.M. Skaugen, Bergesen og Odfjell en reduseranbefaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere