RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selg unna Pan-aksjene

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier mener at investorene bør selge unna sine aksjer i fiskeselskapet Pan Fish. Den nye Pan-sjefen Ola Holen er pessimistisk til bærekraften til selskapet med dagens priser
Pan Fish-salget i fjerde kvartal ble på 879 millioner kroner, mens ABG Sundal Collier ventet 912 millioner. Konsensus i analytikerestimatene var imidlertid på 1,1 millarder kroner for salget i fjerde kvartal.

Det underliggende driftsresultatet var også mye svakere enn ventet, og havnet på minus 85, mens ABG ventet minus 41 og konsensus var på minus 31 millioner kroner.

Pan Fish gjorde en kraftig nedskrivning av selskapets oppdrettslisenser. ABG Sundal Collier skriver i analysen at de tror det er ytterligere rom for nedskrivning av lisensene, noe som igjen vil presse balansen ytterligere.

Den nye Pan-sjefen, og tidligere finansdirektør, Ola Holen er skeptisk til prisen som oppnås på fisk i dagens marked. Han uttalte på presentasjonen onsdag at prisen legger press på hele næringen og truer eksistensen til Pan Fish.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere