*Nettavisen* Nyheter.

Selger 25 mill burgere i året

Foto: Shutterstock

Nordmenn kjøper 19 millioner pommes frites-porsjoner og 25 millioner hamburgere i året hos McDonald's.

18.11.08 11:38

(SIDE2): McDonald's fyller 25 år i Norge og siden den gang har kjeden solgt 360 millioner hamburgere i Norge i perioden 1983-2008, skriver kjeden i en pressemelding.

Deres første restaurant åpnet i Nedre Slottsgate i Oslo i 1983 og siden den gang har kjeden åpnet 68 restauranter med rundt 2500 medarbeidere rundt om i landet. 59 av restaurantene drives av selvstendige franchisetakere.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ifølge kjeden selv besøker 25 millioner nordmenn McDonald's hvert år og vi kjøper rundt 25 millioner hamburgere og 19 millioner pommes frites-porsjoner.

Med denne omsetningen har McDonald's rukket å bli en vesentlig kunde av norsk landbruk, med sine årlige innkjøp av blant annet 300.000 kilo salat og 2.6 millioner kilo poteter.

Selv om kjøttet i hamburgerne er 100 prosent rent, norsk storfekjøtt så er en burger fra McDonald's allikevel ikke slankekost. Vi sjekket kaloriinnholdet i burgerne til Burger King kontra McDonald's og her er hva vi fant ut:

LES SAKEN: Den feteste burgeren

Kjeden selv er ikke enig i at de serverer mat som ikke er sunn. I hvert fall så tilbyr kjeden etter hvert noen sunne alternativer også som eplebiter og gulrøtter i pose.

LES SAKEN:- McDonalds er ikke usunt

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag