*Nettavisen* Nyheter.

Selger bilder av nakne, unge jenter på nett

Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)

Bilder av navngitte nakne ungdomsskolejenter fra Bodø selges i ungdomsmiljøer i byen.

09.01.13 10:13

– Det var fælt å få vite om det. Jeg er knust. Det var så utrolig barnslig av dem som gjorde det, sier ei 16 år gammel jente som er med på bildene, til Avisa Nordland (AN).

AN har fått tilgang til en mappe med mer og mindre nakne bodøjenter. Ungdommen som kom til avisa med dette, hadde fått tilbud om å kjøpe mappen. Nå håper han at politiet finner og straffer dem som står bak.

Les hele saken i Avisa Nordland

20 med navn
Mappen inneholder 257 bilder. Mange av bildene er svært utleverende. 20 av jentene på bildene kan identifiseres med både for- og etternavn. Nesten alle er fra Bodø.

Bildene er tatt av jentene selv, eller av kjærester eller venner som har befunnet seg i samme rom. Men svært mange av bildene er trolig også blitt tatt uten at jentene har visst at de ble tatt bilde av. Som regel mens de har vært på webkamera med andre som har tatt en såkalt skjermdump.

Ungdomsskolealder
Flere av jentene er helt nede i ungdomsskolealder, mens andre har passert 20. Men noen av bildene er tatt for flere år siden, derfor var trolig de aller fleste under 18 år da bildene ble tatt.

Mappen er ikke den eneste som er i omløp. Det distribueres bilder av nakne jenter fra hele landet. På nettfora kan hvem som helst legge inn bilder, og jentene kategoriseres etter hvor de kommer fra. I de samme nettforaene etterlyses det bilder av nakne jenter fra samtlige større norske byer.

Politiet etterforsker
Politiet har allerede vært i kontakt med noen av jentene som er avbildet.

– Vi ble først kjent med mappen før helga. Vi har innledet etterforskning for å ta rede på hvem som står ansvarlig for distribusjon av bilder av barn under 18 år. Og i distribusjon ligger både tilblivelse og videre deling av mappen, sier politiadvokat Bjarte Walla i Salten politidistrikt til AN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.