Gå til sidens hovedinnhold

Selger Birken-sex

Samme uken som 17 000 Birken-deltakere inntar Lillehammer, er antallet prostituerte i Mjøsbyen høyere enn normalt.

Flere har varslet sin ankomst frem mot helgen, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

Avisen har hatt kontakt med prostituerte «Mari», en av flere prostituerte som denne helgen setter snuta mot Lillehammer og som er klar for å innlosjere seg på et byens mange overnattingssteder for å tilby sine tjenester.

Festhelg på Lillehammer

Politiet bekrefter lokalavisens antagelser, og sier de ser en økning i antall prostituerte som annonserer inn mot store arrangement i Lillehammer.

- Ja, jeg kan bekrefte at tendensen er klar. Jeg følger med på de tre fire sidene som ligger på nettet. De siste årene er det en tendens til at flere jenter tilbyr sine tjenester, både vinter og sommer, under større arrangement på Lillehammer, sier politioverbetjent Øyvind Bjerke i Gudbrandsdal politidistrikt til avisen.

Fra seks til 13

For to uker siden var det fire prostituerte som opplyste at de var i Oppland.

Denne uken steg tallet til 28 annonser på det meste. Da opplyste 13 av de prostituerte at de holdt til i Lillehammer, skriver avisen som i en periode har holdt en rekke nettsteder som tilbyr sex-tjenester i Mjøsdistriktet under oppsikt.

Må ha booket rom i god tid

Hotelldirektør Kjetil Engum på Rica Victoria Hotel i Lillehammer sentrum tror på det blir mindre prostitusjon under arrangementer som Birken.

- Nei, det er nok den perioden det vil være minst. I helgen er det ikke en seng å oppdrive på hotellene i Lillehammer. De må i så fall ha booket lenge i forkant, sier han til GD.

Direktør Bent-Cato Danielsen på Hunderfossen Hotell & Resort har ikke registrert en slik økning i Lillehammer, men har sett fenomenet før.

Bra skivær over fjellet

Lørdag er det klart for Birkebeiner-rennet fra Rena til Lillehammer. 17 000 skiløpere er klare for timer med kanskje litt blod, garantert mye svette og muligens også noen få tårer.

Mange fryktet at det skulle bli vått og trått fra Rena til Lillehammer. Men den siste væroversikten viser at det blir sol og noen få minusgrader hele veien frem til Nysætra.

Derfra og inn til mål på Birkebeineren skistadion kan det være fare for litt mer skyet vær og nedbør. Men fortvil ei, det blir i så fall som snø, skal vi tro Birkebeiner-rennets «værleverandør».

Kommentarer til denne saken