RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger britiske felt

Sist oppdatert:
Det canadiske oljekonsernet Talisman ryder nå opp i sin portefølje på britisk sokkel og selger unna felt og andeler.
Talisman har inngått en avtale med det lille oljeselskapet Endeavour International Corp. om å selge datterselskapet Talisman Expro Ltd. Dermed selger Talisman også en rekke av sine produserende feltandeler på britisk sokkel.

Andelen som følger med på salget har i dag en nettoproduksjon til Talisman på 9.200 fat pr. dag, og påviste og sannsynlige reservene er oppgitt til 18 millioner fat oljeekvivalenter.

Endeavour skal gi 414 millioner dollar for porteføljen, noe som gir en pris på omkring 23 dollar pr. fat i påviste og sannsynlige reserver. Påviste reserver utgjør 12,8 millioner fat.

- Dette salget hjelper med å rasjonalisere Talismans eiendelsbase i Storbritannia, sier konsernsjef Jim Duckee i Talisman.

Salget skjer som en del av porteføljeopprydningen etter Talismans kjøp av Paladin Resources i 2005. Lisensandelen betegnes som høykvalitets men ikke strategiske av Talisman.

Endeavour er et av de uavhengige oljeselskapene startet opp etter tusenårsskiftet, som nå jakter på andeler i modne og mindre felt i Nordsjøen.

Salget omfatter følgende felt;

Goldeneye - 7.5%
Bittern - 2.422%
Alba - 2.25%
Caledonia - 2.83%
Ivanhoe Rob Roy/Hamish - 23.455%
Renee - 77.5%
Rubie - 40.780%

I tillegg kommer 55,62 prosent i funnet Rochelle som ligger i renee/rubie-området på britisk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere