Selger Haldens eneste «slott»

Foto: (Privatmegleren)

Rolf Olsen har pusset opp i 14 år. Nå er han fornøyd og vil selge Skomagerslottet.

Fredag ble annonsen lagt ut på finn.no.

12,9 millioner kroner er prisantydningen for den historiske og spesielle byningen i toppen av Os Allé.

Dersom den går for rundt den prisen, vil den etter det Halden Arbeiderblad kjenner til bli den dyreste boligen i Halden noensinne.

Pusset opp i 14 år
Det er eiendomsutvikler Rolf Olsen som har bodd i bygningen de siste 14 årene. På den tiden har han kontinuerlig pusset opp bygningen.

- Nå er jeg endelig ferdig. Jeg har aldri hatt noen plan om å bo her resten av livet. Vi er bare to stykk og det er altfor svært, sier Olsen til Halden Arbeiderblad.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Lille-Rolf fra Brødløs trenger ikke det store huset her lenger.

Klikk på bildet for å forstørre.

Megler fra TV 2-program
Og det er ingen hvem som helst som her hentet inn for å selge Haldens eneste slott.

Oslo-megleren Soliman Sarwar i Privatmegleren har lang erfaring med å selge dyre eiendommer. Og var også den megleren som klarte å få høyest pris for leiligheten i den TV 2-sendte konkurransen «Grottenveien 1», tidligere i vår.

Han er fra seg av begeistring for den unike Halden-boligen.

- Jeg har jobbet som megler en god stund, men jeg har aldri vært borte i en slik bolig. Det er rett og slett et slott. Det har så mye historie i seg. Vanligvis er jeg på befaring i en drøy time. Her var jeg en halv dag, og hadde egentlig lyst til å være der en halv dag til, sier Sarwar til Halden Arbeiderblad.

Fire målgrupper

Han er veldig spent på hva slags personer som ender opp med å kjøpe boligen, men forteller at det allerede har vært mye interesse rundt annonsen på finn.no.

- Jeg la den ut på fredag. Og den har allerede fått over 4.000 treff. Det er mer enn vi er vant med selv på de mest attraktive strandeiendommene i Oslo-området, fastslår Sarwar.

- Hvem regner dere som potensielle kjøpere?

- Vi har snakket en del om det og sett oss ut fire potensielle grupper, forteller Sarwar:

* Haldensere som ikke bor i Halden nå, men som har gjort suksess i forretningslivet og nå vil tilbake til barndomsbyen sin.

* Rike personer som bor i Halden i dag som i lang tid har drømt om akkurat denne eller en lignende bygning.

* Oslo-folk som kan tenke seg å trekke seg litt tilbake og vil bo andre steder enn i hovedstaden, men har litt andre krav til standard enn en vanlig bolig.

* Kjøpere i utlandet.

- Vi har vært inne på tanken om å også annonsere boligen internasjonalt. Jeg tror denne vil appelere også til det europeiske markedet. Kanskje tyskere eller dansker vil falle for boligen på grunn av den spesielle arkitekturen? undrer Sarwar.

Skomagerslottet er bygget i 1911 etter tegninger av Albert Wille, en av den tidens store Halden-arkitekter. Villaen er i Jugendstil med et visst middelalderpreg, og nåværende eier Rolf Olsen har lagt stor vekt på å ikke gå på bekostning av historien når han de senere år har modernisert boligen.

PS! I 1986 ble Skomagerslottet solgt for 620.000 kroner, før Rolf Olsen kjøpte det for 2,5 millioner kroner i 1999. Siden den gang har han investert mange millioner kroner i oppussing, slik at eiendommen fremstår i en helt annen utgave i dag enn da Olsen overtok den i 1999.

Les flere artikler iHalden Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.