*Nettavisen* Nyheter.

Selger han Norges dyreste øl?

Ingen hoteller eller utesteder Glåmdalen klarte å spore opp hadde en høyere halvliterspris enn det Vinger Hotell kan skilte med. At det er dyrt vil derimot ikke hotellsjef Arnt Mikalsen si seg enig i (arkivfoto). Foto: Ole-Johnny Myhrvold (Glåmdalen)

- Vi er ingen pub, sier hotellsjefen til forsvar for en halvliterpris rundt hundrelappen.

07.01.13 22:35

«Elefanten i rommet heter grådighet», kommenterer en av Glåmdalens lesere de stive øl-prisene på Vinger Hotell.

Lørdag skrev Glåmdalen om Kongsvingers eneste hotell som tar 98 kroner for en halvliter med øl. Velger du 0,4 liter til 82 kroner, blir halvliterprisen 102,5 kroner.

Hotellet kvalifiserer dermed i konkurransen om verdens dyreste ølpriser.

Vet du om høyere ølpriser? Tips Nettavisen her. Vi lager rekordlista.

Til sammenligning
På nettsiden pintprice.com blir ølpriser over hele verden sammenlignet. Norge kommer på 2. plass bak Grønland.

Norges høyeste ølpris er registrert i Øverbygd i Troms. Det er 8,5 britiske pund som tilsvarer 76,56 kroner. Halvliterprisen til Vinger Hotell er altså 10,88 pund for halvliteren og 11,38 pund hvis vi tar utgangspunkt i 0,4 literen.

Se Norgesoversikten på pintprice.com her.

- Dette er ingen pub
- Vi skal ikke være billigst. Sammenligner du oss med andre er vi rimelig på vin, og vi er rimelig på mat. Men vi er ingen pub, forsvarer daglig leder på Vinger Hotell, Arnt Mikalsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ole-johnny Myhrvold

Han argumenterer også med at hotellet tilbyr en ordenlig halvliter.

- Det vil fremdeles være muligheter til å kjøpe øl til langt under hundrelappen. Siden vi ikke er noe pub vil vi kanskje ta bort tilbudet og muligheten til å kjøpe en god gammeldags halvliter, hvis det skal bli negativ fokus rundt denne halvliteren. Kanskje gjør vi som de fleste utestedene og kun tilbyr 0,4 liter? sier han.

Reaksjoner
Forklaringen til Mikalsen har ikke falt i god jord hos Glåmdalens lesere.

«Hans holdning som tjenesteleverandør er bekymringsverdig. Dette er arrogant og jeg tviler på at Festningshotellet blir noe mer tilgjengelig for befolkningen» skriver en leser.

Andre lesere er ikke like misfornøyde:

«Det spiller da vel ingen verdens rolle hva en øl koster - det er begrenset hvor mange man klarer å pumpe i seg uansett. Jeg er mer imponert over folk som kjøper lunkent vann på bensistasjoner for over 30 kroner halvliteren i edru tilstand».

Les alle kommentarene under denne artikkelen.

MEST LEST AKKURAT NÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.