*Nettavisen* Nyheter.

Selger høye hæler til babyer

Foto: (Faksimile: Heelarious)

- Trist og uheldig, sier norsk lege. Produsenten mener skoene er «frekke».

22.03.09 15:37

(SIDE2): Produsentene bak de høye støvlettene og pumpsene for babyer beskriver skotøyet som frekke og at de gir både mor og barn en god latter. Nå selges skoene over internett, og firmaet hevder foreldre er ivrige på produktet.

Lege og daglig leder ved Helsenett.no , Christian Anker, synes det er to aspekter med tanke på høye hæler for babyer.

- Det ene er at voksen klesmote bringes inn i barneårene. Vi har sett de siste årene at små barn går i trange og uhensiktsemessige klær, samt at små jenter blir kledt på som små damer. Det er trist og uheldig. Barn må få være barn og gå i komfortable og praktiske klær, sier han.

Det det amerikanske firmaet «Heelarious» som står bak voksensko i miniutgaver. Pumpsene har de solgt en god stund, men nå har de også lansert ankelboots med hæl til babyer. Støvlene som er cowboyinspirert er laget av lær, er kledd med silke og pyntet med sølvbrodder.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

For nyfødte
De høye støvlettene er ment for nyfødte, og babyer opp til seks måneder. Nettstedet selger også små pumps i fargene rosa, rød, leopardmønstret eller sorte. De hevder på sin side at skoene ikke er skadelig for barn og at hælen tråkkes ned når den belastes med vekt.

- Støvlene er en helt ny kolleksjon og kundene er begeistret, sier eier bak «Heelarious», Hayden Porter, ifølge Daily Telegraph.

Støvlene er designet og fremstilt i USA, men er tilgjengelig for kjøp over internett. Prisen ligger på rundt 300 norske kroner per skopar.

Kan være skadelig
Anker sier at disse skoene trolig ikke brukes av barn som kan gå, men hvis det motsatte er tilfelle, kan det oppstå skader.

- Man bør generelt ha skotøy som er tilpasset barns utvikling. Har skoene spiss og hæl, presses foten sammen og skyves nedover og fram. Barn har mykt skjelett, og det kan derfor føre til feilstillinger. Så lenge det ikke går, er imidlertid risikoen mindre, sier Anker.

Sexy barn
Tidligere har Side2 skrevet om boken «Stop Dressing Your Six Year Old Like a Skank» der den amerikanske forfatteren Celia Rivenbark tar et oppgjør med moteindustrien som tilbyr altfor sexy klær til små barn.

Mange med henne, inkludert sosiolog og norske mødre, mener at stadig yngre jenter kler seg i kortere skjørt og mer nakent enn noen gang.

LES SAKEN: - Slutt å kle barna dine sexy

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.