RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger ikke svensk kultur

Sist oppdatert:
Svenske myndigheter selger ikke kultur i utlandet. Både kultur-, nærings- og utenriksdepartementet får flengende kritikk på hvordan de eksporterer svensk kultur.

Kulturdepartementet satser mest på nasjonale spørsmål. Næringsdepartementet satser på design. Utenriksdepartementet er kulturelt usikkert. I stedet har bistandsorganisasjonen Sida blitt Sveriges største internasjonale kulturaktør.

Verken Svenska institutet, som ligger under utenriksdepartementet, eller Statens kulturråd, en del av Kulturdepartementet, fungerer. Svenska institutet er foreslått lagt ned, siden det ikke har kontakt med kulturlivet og er tungrodd. Statens kulturråd beskyldes for å ha få internasjonale kontakter og kunnskap. Mens bistandsmynidighetene har blitt en tung aktør, selv om denne ikke egentlig har noen kulturoppdrag.

Dette skriver svensk fylkesmann Ingrid Dahlberg i Dagens Nyheter. Hun kritiserer eksporten av svensk kultur, når hun overlater den Internasjonale kulturutredningen 2003 til kulturminister Marita Ulvskog.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere