RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger Potter-hemmelighet

Sist oppdatert:
JK Rowling har levert fra seg familietreet til Harry Potters gudfar, Sirius Svaart, til veldedig formål. Fansen spekulerer nå vilt i Harry Potters familieforhold.

Harry Potter-forfatter JK Rowling har levert fra seg sitt håndskrevne familietre til Harry Potters gudfar Sirius Svaart. Treet opptrer i «Harry Potter og føniksordenen».

Og det viser at Harry Potter kan være i slekt med både Sirius Svaart og Nilius Langballe - det siste er spesielt interessant for de som har lest «Harry Potter og Halvblodsprinsen».

Trollmannslektene
I de fleste bøkene om Harry Potter handler det både om å være av rent trollmannsblod eller å være oppblandet med en muggle eller en gomp - det vil si ikke-magiske mennesker. Ved flere anledninger har Rowling både via Harry Potters venn Ronny og hans gudfar Sirius erklært at det blant såkalt «renblodige» er det tette familiebånd «fordi det er ikke så mange renblodige igjen å velge mellom».

Det knytter venn og fiende sammen i slektsforhold

På familietreet har Rowling skrevet «det er mange historier mellom linjene». Foruten den besnærende linjen til Langballe (Longbottom), dukker det også opp en Charles Potter på familietreet som fansen antar er Harrys bestefar. Det spekuleres nå i om dette har noen betydning og om det er et hint fra forfatteren til Potter-fansen foran den sjuende og siste boken.

Kan få en halv million
Det er Book Aid International som skal lodde bort famiietreet, samt en rekke andre historier og gjenstander fra britiske forfattere.

- Det er vanskelig å vite hvilke summer slike gjenstander går for, men Rowlings tre kan innkassere over 50.000 pund, mener auksjonsansvarlig Rupert Powell overfor The Daily Telegraph.

Auksjonen avholdes 21. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere