RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger seg ned i Kitron

Sist oppdatert:
Kongsberg Gruppen har solgt seg kraftig ned i elektronikkprodusenten Kitron torsdag, men vil fortsette å bruke Kitron som hovedleverandør av elektronikk
Det går frem av en flaggemelding fra Kongsberg Gruppen.

De 10 millioner aksjene er solgt på kurs 5,10 kroner. Plasseringen av postene r gjort av Fondsfinans.

Det senker Kongsbergs innehav i Kitron til 23,9 millioner aksjer, eller 19 prosent av utestående aksjer. Kongsberg hadde en eierandel på 27,01 prosent før salget.

Bakgrunnen for Kongsberg store eierandel i Kitron er innfusjonering at Kongsbergs elektronikkvirksomhet i Sonec i 1998. Sonec fusjonerte senere med Kitron.

- Kitron ligger imidlertid utenfor Kongsbergs kjernevirksomhet, og Kongsberg ønsker ikke å konsolidere Kitron i sine regnskaper. Ved nå å ha redusert eierandelen til under 20%, vil Kitron ikke lenger bli behandlet som et tilknyttet selskap i Kongsbergs regnskaper, skriver Kongsberg i meldingen.

Kitron vil og så etter nedsalget være Kongsbergs viktigste underleverandør av elektronikk, og Kongsberg vil fortsatt være representert i Kitrons styre.

- Sammen med andre store aksjonærer i Kitron vil Kongsberg bidra til å utvikle Kitron, gjerne i en større industriell sammenheng, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere