Gå til sidens hovedinnhold

Selger sex på St. Hanshaugen

St. Hanshaugen:Prostituerte fra hele verden strømmer til Oslo og kampen om sexkundene hardner til. Nå tilbys sex også på gatene i vår bydel, langt unna det tradisjonelle "strøket".

Det vi ser nå er en voldsom tilstrømning av nigerianske kvinner til Oslo. Det skaper hard konkurranse og til en viss grad prisdumping på seksuelle tjenester.
Også på dette markedet er det markedskreftene som rår. Derfor ser vi at prostitusjonen sprer seg ut i bydelene. Og her er ikke St. Hanshaugen noe unntak, sier Liv Jesssen, leder for Pro-Senteret.

Diffuse grenser

Sexmarkedet sper seg og skillet mellom gateprostitusjon og innemarkedet er uklart. Mye av prostitusjonen foregår i leiligheter rundt i bydelene.

Denne formen har til nå basert seg på annonsering i diverse medier. Men økt konkurranse har ført til at mange av jentene nå markedsfører sine tjenester mer aggressivt.

Vi har registrert en overvekt av nigerianske kvinner på dette feltet. Det er snakk om kvinner som selger sex fra leiligheter, men i tillegg til tradisjonell annonsering, bruker de også nabolaget til å kapre kunder. Dette er et relativt nytt fenomen, som vi har registrert flere steder, også på St. Hanshaugen, sier Øyvind Nordgaren, politioverbetjent ved Oslopolitiets seksjon for organisert kriminalitet.

Tidligere var prostitusjon begrenset til massasjestudioene og "strøket". Når det nå er spredd til nye områder i byen, blir det vanskeligere for politiet å holde kontroll med miljøet.
Ingen har den fulle og hele oversikt over omfanget av aktiviteten. Til tross for det mener jeg vi i politiet har rimelig god oversikt, avslutter Nordgaren.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten