RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger sexy «ebola-drakt» som halloween-kostyme

En amerikansk nettbutikk selger sexy ebola-kostyme før Halloween.
En amerikansk nettbutikk selger sexy ebola-kostyme før Halloween. Foto: Skjermdump
Sist oppdatert:
Flere amerikanske nettbutikker selger sexy «ebola-smittevernskostymer».

Halloween er big business i USA. Nå ønsker flere amerikanske nettbutikker å tjene på ebola-epidemien også, og selger sexy varianter av «smittevernsdrakter» mot ebola.

Kostymet, som etterligner en smitteverndrakt, kan for eksempel bestå av en kort «sykepleier-kjole» med utringning og smittefare-symbol, pustemaske, ansiktsskjold, latekshansker og støvler. 

Spesielt beskyttende er nok ikke kostymet og det er nesten rart at de amerikanske nettbutikkene ikke advarer om at det kun er et kostyme og at drakten ikke på noen måte må brukes som en smitteverndrakt. 

Les også: 11 «sexy» Halloween-kostymer som ikke gir noen mening

I beskrivelsen i en av nettbutikkene kan en lese følgende:

«Det dødelige ebola-viruset sprer seg i USA. Selv om en bekjemper viruset trenger ikke stilen lide for det. Den korte kjolen og den lekre gassmasken vil bli snakket om i Milano, Paris og New York når verdens fashionistaer leter etter en global løsning på smittevern-couture. Å stoppe epidemien er ikke noe en singel kvinne kan gjøre alene, så sjekk også ut herrekostymet for et flott parkostyme.»

Les også: Amerikansk lege testet positivt for ebola

Over 10.000 mennesker har blitt smittet av ebolaviruset siden utbruddet startet i mars, og av disse er om lag 5.000 døde. Det har vært flere ebolatilfeller i USA og Europa. Det er hovedsakelig helsepersonell som har jobbet med ebolasyke i Vest-Afrika som har blitt smittet.

Leger uten Grenser har fått med seg kostymet, men ønsker ikke å uttale seg om saken.

Hva synes du? Er kostymet morsomt eller usmakelig?Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere