RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger silikonpupper på krita

Sist oppdatert:
Pasienter som ikke har råd til å betale på stedet får tilbud om rådyre kredittlån av norske plastikk-kirurger.

(SIDE2): I 2003 ble det ifølge Helsetilsynet foretatt over 7.000 kirurgiske inngrep i Norge.

Ikke alle har råd til å betale for operasjonene og får derfor tilbud om kredittlån, men disse kan vise seg å bli svært dyre, skriver VG.

Blant de som tilbyr kredittlån er Nobel Clinic og Colosseumklinikken. Sistnevnte gir tilbud om kreditt på inntil 75.000 kroner.

- Du fyller ut et skjema i resepsjonen og får svar i løpet av minutter. Kreditten kan benyttes med en gang, er tilbudet pasientene får.

Lånet fra Colosseumklinikken har en nominell rente på hele 19,20 prosent. Forbrukerrådet ber pasienter om å være forsiktig med å inngå slike låneavtaler.

- Folk må tenke seg grundig om før de tar opp slike lån. Det er også etiske betenkeligheter dersom 18 år gamle jenter som ønsker kosmetiske operasjoner tar opp disse lånene, sier rådgiver Jo Torkel Gjedrem hos Forbrukerombudet til VG.

Colosseumklinikken opplyste ovenfor Side2 i januar at deres etiske retningslinjer gjorde at de valgte å ikke selge gavekort på sine tjenester.

- Det var en betydelig økning i brystoperasjoner og fettsuging i 2004, og denne trenden vil nok fortsette utover i 2005, opplyste Jeanette Pedersen ved Colosseumklinikken ovenfor Side2 i januar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere