*Nettavisen* Nyheter.

Selger skip til største eier

Kjøleskiprederi styrker den finansielle stillingen.

Green Reefers selger skipene «Green Guatemala» og «Green Costa Rica» til sin største aksjonær.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Salgssummen er på 13,5 millioner dollar per skip, og er basert på evaluering fra av uavhengige markedskilder. Hver av skipene har en lastekapasitet på 375.000 kubikkfot og er bygget i 1992.

Det er Caiano Shipping som er kontrollert av Kristian Eidesvik. Partene er enige om at Green Reefers skal leie skipene tilbake på en bareboatavtale i opptil syv år. Leieprisen er satt til 5.900 dollar per dag og det er avtalt en opsjon til å kjøpe skipene tilbake.

Green Reefers gir en selgerkreditt til kjøper på 3,375 millioner dollar per skip, og gjennomsnittlig pantegjeld er på 5,8 millioner dollar. Avtalen gir Green Reefers en kontanteffekt på 4,2 millioner dollar per skip og de regnskapsmessige resultatene blir på 3 millioner per skip.

- I forbindelse med denne avtalen har selskapets pantelånsbanker gitt selskapet utsettelse på 50 prosent av avdrag for 2009 frem til juni 2010. De ovennevnte avtalene styrker selskapets finansielle stilling i et for tiden svakt kjølemarked. Et søsterskip av Green Guatemala og Green Costa Rica vil be tilbudt solgt på identiske betingelser til selskapets 10 største aksjonærer, dersom disse finansierer minimum 60 prosent av et nytt kjøperselskap, skriver rederiet i en melding.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag