RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger «søpletelefoner» i Bergen

Foto: Nokia
Sist oppdatert:
Denne forhistoriske mobilen selger fortsatt som hakka møkk, etter en tur på verkstedet.

(iBergen.no) De eldste er eldst, heter det. Og det er tydeligvis tilfelle også for mobiltelefoner. For de eldgamle Nokia-modellene 6210 og 6310i fra henholdsvis 2000 og 2002 betegnes av mange forhandlere som de beste telefonene på markedet.

Tørkes støv av
Dersom brukeren bare er interessert i en ren telefon, uten kamera, mp3-spiller eller andre ekstrafunksjoner, er disse to mobilene i særklasse, får iBergen.no opplyst av flere mobilforhandlere.

Så gode er telefonene at mobilkjøperes kasserte eksemplarer plukkes opp av søpla, repareres på mobilverksted og selges for opptil 3000 kroner stykket.

- Jeg kjøper kasserte mobiler fra utlandet som jeg fikser og selger. Det er verdi i søppel også, sier daglig leder i Norsk Teleservice, Jostein Olsen til iBergen.no.

- Ikke bytt mobil
Mest populær av de to dinosaurtelefonene er 6310i. Ifølge Olsen selger verkstedet mange av denne telefonen, og det er ikke nostalgi som motiverer kjøperen.

- Dette er robuste mobiler som tåler mye. For dem som bare har behov for en mobiltelefon, er disse veldig greie. Knappene er passe store og telefonen passer monteringsettet i biler kjøpt i Tyskland. Spesielt innen transportnæringen finner vi kunder som sverger til 6210 og 6310i, sier Olsen.

- Jeg viste min Nokia 6210 til forhandleren da jeg var innom en butikk for å se meg om etter en ny mobil. Han sa at den måtte jeg for all del ikke kvitte meg med. Ingen av dagens modeller kunne måle seg, og telefonene som ble sendt til elretur havnet i stedet i salgshyllene igjen, etter en tur på verkstedet, forteller en mobilbruker som dermed droppet å kjøpe ny telefon.

Lukrativt gjensalg
Olsen innrømmer at gjensalg av reparerte telefoner er god butikk, men vil ikke ut med summer. Et kjapt søk på nettet avslører at både private og profesjonelle selger 6210 og 6310i til alt fra 400 til 3000 kroner.

Hos Network Norway selges reparerte 6310i for 600 kroner pluss moms.

- Vi har forespørsler etter denne telefonen i hvert fall hver fjortende dag. Men det er ikke så rart, for dette er det beste som er kommet fra Nokia. Etter min mening er det en ren snaddermobil og du finner ikke bedre, sier tekniker i Network Norway, Terje Carlson.

Holder lenge
Han trekker fram lang batteritid, lite programvare som kan låse seg, og monteringsettet som de største fordelene. Andre lovpriser telefonene for deres lange holdbarhet.

- 6310i er ikke en evighetstelefon, men den er svært solid bygget. Vi selger ikke så mye annet enn nye batterier til begge disse mobilene, sier Bjørn Dyrkolbotn, som er daglig leder i Telebutikken, Bergen Storsenter.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere