RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger Superfish

Sist oppdatert:
Orkla Foods klart ikke få det til i Polen og selger nå unna.
I en pressemelding opplyser Orkla at Orkla Foods selger Superfish til det polske selskapet Graal.

- Vi kan likevel ikke si oss fornøyde med den økonomiske utviklingen og den markedsposisjon vi har fått i det polske markedet. Vi tror derfor at en ny eier som allerede har betydelig virksomhet innenfor denne kategorien, kan bidra til å styrke selskapets muligheter i det polske markedet fremover. For Orkla Foods var det viktig å finne en kjøper som kan videreføre selskapet, sier administrerende direktør Uwe Birkkjær i Orkla Foods CEE.

Partene vil ikke oppgi salgssummen, men avtalen innebærer at det børsnoterte polske selskpaet Graal overtar alle av aksjene i Superfish. Graal er en ledende aktør innen fiskeprodukter og fiskeforedling i Polen og eksporterer i tillegg til andre europeiske land, USA og Jamaica.

Orkla Foods er også etablert i Polen med selskapene Kotlin og Elbro.

- Superfish er en ledende produsent av frosne, kjølte og hermetiske fiskeprodukter i Polen, under merkenavnene Superfish, Abba og Barka. Selskapet har to moderne fabrikker plassert i Kolobrzeg nord i Polen, og hadde i 2006 250 mill. kroner i omsetning og 400 ansatte, skriver Orkla i pressemeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere