RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger unna Elkem-verk

Sist oppdatert:
I forbindelse med restruktureringen av metallkonsernet Elkems silisiumvirksomhet i USA, selges nå silisiummetallverket Alloy West Virginia
Illustrasjonsfoto

- I tråd med uttalt strategi om restrukturering av silisiummetallvirksomheten, har Elkem inngått en avtale om salg av silisiummetallverket i Alloy West Virginia til Globe Metallurgical, skriver Orkla i en pressemelding.

Samtidig har Elkem inngått en opsjonsavtale for salg av det tilhørende vannkraftverk til investeringsfondet D.E. Shaw.

Samlet verdi av avtalene for Elkem er omkring 130 millioner dollar. Gjennomføringen av salgene forventes avsluttet i løpet av første halvår 2006.

- Salget vil medføre en regnskapsmessig gevinst for Elkem, men i forbindelse med oppkjøpet av Elkem henfører imidlertid Orkla merverdier til angjeldende anleggsmidler og det vil derfor ikke fremkomme noen regnskapsmessig gevinst i Orklas konsernregnskap i forbindelse med disse salgene, skriver Orkla.

Silisiummetallverket har en årskapasitet på ca 70.000 tonn. Omsetning og driftresultat (EBITA) for virksomhetene som avtalen gjelder var i 2004 henholdsvis 96 millioner dollar og 6 millioner dollar. Silisiumverkets kraftbehov er i størrelsesorden 900 - 1000 GwH.

Vannkraftverket er basert på elvekraft og regulert av en tidsbegrenset lisens (2017). Vilkårene i lisensen er delvis knyttet til drift av silisiumverket. Kraftverket har en normal årskapasitet på vel 500 GWh

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere