RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
General Motors GM
General Motors GM Foto: JUSTIN LANE (EPA)

Selger unna GM-aksjer

Sist oppdatert:
GM har beredt grunnen for et omfattende aksjesalg.

General Motors - en gang det stolte flaggskipet i amerikansk bilindustri - fikk i fjor en statlig krisepakke på 50 milliarder dollar for å holde seg flytende etter finanskrisen. Til gjengjeld ble staten og amerikanske skattebetalere sittende med majoriteten av aksjene - 61 prosent. Det er en situasjon GM har ønsket seg ut av så fort som mulig, og nå har de beredt grunnen for et omfattende aksjesalg, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Kan hente inn rekordsummer
Ifølge The New York Times er det ikke sagt noe om antall aksjer som skal selges eller hva de skal selges for, men ifølge avisen er det duket for det største aksjesalget i amerikansk historie nest etter Visa, som hentet inn 19 milliarder dollar i mars 2008.

Papirarbeidet som er nødvendig før aksjesalget kan starte ble unnagjort onsdag.

Klar for NYSE?
Aksjeselaget skal gi selskapet tilførsel av egenkapital og vil ventelig bane vei for notering på New York-børsen igjen. General Motors har i år klart å snu store underskudd til plussresultat for første gang siden 2007.

GM sier aksjesalget vil omfatte både preferanseaksjer og stamaksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere