RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selger unna til Andresen

Sist oppdatert:
Bjørge kan innkassere en gevinst på en kvart milliard kroner etter å ha solgt Bjørge Norcoat.
Investeringsselskapet til tobakksarvingen Johan H. Andresen, Ferd, kjøper Bjørge Norcoat for 287,5 millioner kroner. Fra før eier Ferd D&F Group og får dermed ledende posisjon innenfor fagområdene isolering, stillastjenester og overflatebehandling.

Salget vil gi Bjørge en regnskapmessig gevinst på i overkant av 250 millioner kroner og er et ledd i strategien å øke fokuset mot produkter og teknologiløsninger til olje- og gassindustrien.

- Bjørge Norcoat er en betydelig del av Bjørges virksomhet. Salget er likevel utvilsomt industrielt riktig, prisen er rett og vi er sikre på at dette er den beste måten å utvikle Bjørge på, både for de ansatte og for våre eiere, skriver konsernsjef Stig Feyling.

- Salget gir oss også finansielle muligheter til andre strategiske oppkjøp og å fortsette satsningen på eksisterende produkt og teknologiområder. For en teknologidrevet virksomhet som Bjørge ASA vil det dessuten være naturlig å vurdere nye områder som styrker Bjørges satsning innenfor produkter, teknologi og service til olje og gass industrien, fortsetter Feyling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere