Britiske The Telegraph melder at de russiske styresmaktene på den okkuperte Krym-halvøya, selger boligen til Ukrainas president, Volodymyr.

I en uttalelse sier den russisk-innsatte lederen for Krim, Sergeij Aksyonov, at de vil selge flere boliger som tilhører ukrainske forretningsfolk, politikere og militære.

– Fiender av Russland skal ikke tjene penger i russiske Krim, sier Aksyonov, ifølge The Telegraph.

Les også: Én drept og 23 skadd etter angrep mot sykehus i Dnipro

Presidentbolig i luksusby

Leiligheten ligger i en Krim-halvøyas mest lukrative byer, Livadija. Den ukrainske presidenten og hans kone, Olena Zelenskyj, kjøpte leiligheten i 2013. De skal imidlertid aldri ha fått brukt boligen, på grunn av oppussinger og deretter før Russlands invasjon og annektering av Krim i 2014.

Prislappen da skal ha vært på nærmere ni millioner kroner etter dagens kurs.

En talsmann for den russiske styresmakten på Krim, har uttalt at pengene trolig skal gå til den russiske krigføringen i Ukraina.

– Leiligheten vil bli solgt, og pengene vil først og fremst gå til finansiering av den militære spesialoperasjonen (Russlands mye brukte navn på krigen i Ukraina, red. anm.), familiene til de drepte og familiene til de mobiliserte mennene, heter det.

Også boliger i Krims neste største by, Siemfropol, skal være beslaglagt og ventes solgt av russiske myndigheter.

Sanksjoner mot Russland

Etter at krigen i Ukraina startet har Vesten innført en rekke sanksjoner mot Russland og russere. Blant annet har flere av de mest kjente oligarkene fått inndratt eiendommer og eiendeler.

I april undertegnet president Vladimir Putin et dekret som åpner for gjengjeldelsesaksjoner. Like etter ble det kjent av den russiske staten hadde tatt midlertidig kontroll over midlene det finske energiselskapet Fortum og det tyske gasselskapet Uniper har i Russland.

10. mai godkjente USA de første overføringene av beslaglagte russiske midler til Ukraina. Den gangen var det midlene til oligarken Konstantin Malofeev.

I Storbritannia har debatten rast rundt hvorvidt man vil gjøre det samme, men det er enda ikke godkjent av det britiske parlamentet.

Les også: Russland vil innføre fengsel og bøter for de som har «feil kart»