Se videointervju med Siv Jensen:

KAGGE FORLAG (Nettavisen): Onsdag møtte tidligere Frp-leder Siv Jensen pressen for å fortelle om sin nye selvbiografi. I boka tar Jensen et kraftig oppgjør med flere Frp-veteraner, deriblant tidligere Frp-formann Carl I. Hagen.

Overfor Nettavisen beskriver hun forholdet til sin forgjenger som vanskelig.

- Det har ikke vært noe gøy, det har faktisk vært ganske frustrerende å måtte bale med det i alle disse årene, sier en åpenhjertig Jensen.

Se videointervju med Jensen lenger opp.

Les også: Siv Jensen i harnisk over ryktet: - Jeg ropte høyt

- Ble vanskelig med meg

I boka skriver Jensen om en forgjenger som aldri ville slippe taket.

«Vi strakk oss langt for å gi Carl plass og ga ham de talerstolene han ville ha. I alle landsmøtetalene mine, og ved andre anledninger der det falt seg naturlig, hyllet jeg ham. Likevel ble Carl og etter hvert også Eli mer og mer nedrige i sine angrep», skriver hun.

- Dessverre så begynte han å bli ganske vanskelig med meg den dagen jeg tok over som partileder, forteller Jensen til Nettavisen.

- Hvorfor tar du et så kraftig oppgjør med Hagen?

- Nå har ikke jeg skrevet denne boken for å ta et oppgjør. Jeg har fortalt hvordan det har vært å snu det andre kinnet til og tie om ting som jeg synes har vært krevende. Men jeg sier også mye pent om Hagen, som er vel fortjent, sier hun.

I boka forteller hun om motarbeidelse og stikk fra ekteparet Carl og Eli Hagen gjennom flere år, noe som skal ha startet da hun overtok som partileder i 2006.

«Jo lenger jeg satt, jo vanskeligere ble det. Og jo verre Carl ble, jo verre ble Eli. Hele tiden ga de meg stygge stikk», skriver Jensen i boka.

Les også: Siv Jensen smuglet elsker inn på hotellet

- Klarte ikke å dy seg

- Du skriver at angrepene ble mer og mer nedrige, både fra Carl og kona Eli. Kan du gi noen eksempler?

- Boka er full av eksempler. Det er alle disse stikkene som fremstår som veldig lite rause. Men jeg har lært meg å leve med det, og på et tidspunkt så hadde det ingen injurierende kraft på meg, fordi det begynte å bli vanlig, sier Jensen.

I boka skriver hun blant annet at Hagen overfor daværende partisekretær Geir Mo, året etter at hun ble partileder, skal ha vært rasende fordi hun ikke hørte på ham.

«Videre hadde han lagt ut om hvor ubrukelig jeg var som partileder, og om hvor mye han angret på at han hadde gitt fra seg partiet til en jentunge som meg», skriver hun.

Les også: Siv Jensen i ny bok: Fikk voldstrusler og avføring i postkassa

Jensen viser også til at Eli Hagen foran stortingsvalget i 2009, gikk ut i mediene og kritiserte partiet for å bruke Carl for lite i valgkampen.

«Selv ikke den dagen da jeg takket for meg på landsmøtet, klarte Eli å dy seg», skriver Jensen, og viser til et Facebook-innlegg der hun reagerte på hyllesten av Jensen.

For Eli Hagen var slett ikke imponert over en partileder som ifølge henne hadde ledet Frp fra 30 prosent til 10 prosent.

«HAR JEG GÅTT GLIPP AV NOE HER?» spurte hun med store bokstaver.

Erik Stephansen: «Småligheten og sjalusien kjenner åpenbart ingen grenser

- Det var veldig krevende

- Føler du Carl I. Hagen har ødelagt mye for deg som partileder?

- Først og fremst skal Carl få honnør for å ha vært en ruvende skikkelse i norsk politikk. Det kan ingen ta fra Carl, og det er heller ikke mulig å ta fra ham det engasjementet og den kjærligheten han har for Fremskrittspartiet, sier Jensen, og samtidig påpeker:

- Men når du gir deg, så må du la den som leder være leder - og det klarte han aldri.

På spørsmål om hvorfor hun mener Hagen har motarbeidet henne, har hun få svar:

- Det vet jeg ikke, men jeg har i alle fall opplevd dette som veldig krevende. Jeg har gjort ting på min måte, og jeg opplever at Fremskrittspartiet har vært glad i meg - og at mange har også syntes det har vært problematisk at han hele tiden har kommet med stikk fra sidelinjen, sier Jensen til Nettavisen.

- Du går jo også så langt som å kalle det et hat?

- Det var slik jeg opplevde det. Det har vært veldig leit å føle på det, ikke minst fordi han var et stort politisk forbilde for meg, sier Jensen.

Les også: Siv Jensen tar et knusende oppgjør med Frp-veteraner

- Ikke nære venner

Jensen tok ikke gjenvalg til Stortinget i høsten stortingsvalg, og overlot partilederklubba til Sylvi Listhaug på partiets landsmøte i vår. Hagen derimot ble valgt inn på Stortinget, og er fortsatt en del av Frps stortingsgruppe.

- Hvordan vil du beskrive ditt forhold til Carl I. Hagen?

- Vi har hatt et profesjonelt forhold til hverandre i alle disse årene, men nære venner det er vi nok ikke, sier hun om sin partikollega gjennom flere tiår.

Og når det gjelder kona Eli, har hun følgende å si:

- Hun er først og fremst veldig glad i mannen sin, og det er noe rørende vakkert med kjærligheten mellom de to. Men hun støtter ham i tykt og tynt uansett - og det er jo fint, men samtidig slitsomt.

Hagen: - Ikke tjent med det

Nettavisen var i kontakt med Carl I. Hagen etter onsdagens pressekonferanse, og han ønsker ikke å kommentere kritikken fra Jensen. Eli Hagen opplyser også at hun ikke vil kommentere boka.

«Hun har skrevet en del negative karakteristikker av min hustru Eli og meg har jeg forstått. Slik jeg ser det er ikke FrP tjent med en offentlig diskusjon mellom min etterfølger og meg så jeg velger å unnlate videre kommentarer», skriver Hagen på Facebook.

Svaret synes Jensen er klokt:

- Det synes jeg er en klok tilnærming. Han burde bare hatt den veldig oftere når jeg var partileder, sier hun.