*Nettavisen* Nyheter.

Selvangivelsen avgjør personligheten

Din potensielle eller nåværende partners forhold til selvangivelsen sier alt om personligheten. Se hvordan her.

14.04.05 11:31

Trodde du at selvangivelsen var noe som kun sa noe om hvor mye en person tjente og betalte i skatt? Da tok du skammelig feil. Din potensielle eller nåværende partners forhold til selvangivelsesmarerittet sier alt om personligheten, ifølge den amerikanske skribenten Craig Offmann. På den amerikanske datingtjenesten Match forteller han om hvordan skatten avslører alt:

Alt ferdig på forhånd
En slik person har alle kvitteringer, lønnsutskrifter og har alt ferdig før selvangivelsen kommer i posten. Dette er personen du kan stole på at alltid vil komme tidsnok og vil følge alle regler i samfunnet. Kanskje ikke den mest kreative, men du vet alltid hvor du har en slik person. På godt og vondt.

- Jeg ber om utsettelse
Noen synes det er litt slitsomt å bli ferdig med selvangivelsen tidsnok. Da er løsningen ofte å be om utsettelse. En slik person er ofte noen som har problemer med å bli voksne og ta ansvar, samt ha kontroll over eget liv. En farlig partner å ha, du vet aldri når tingen han eller hun ikke har kontroll over er deres forhold.

Lar noen gjøre det for meg
Noen synes det er litt slitsomt å gjøre alt selv, og lar noen andre fylle ut selvangivelsen uten å ta særlig ansvar selv. Det samme vil skje med det meste i livet. Regn med at det er du som må ha fast jobb, lage mat og vaske hjemme, mens han eller hun er ute og fester.

- Jeg får aldri noe igjen
Dette er personen som alltid betaler riktig med skatt og ender opp med å få ingenting igjen og ei heller noen baksmell. Dette er også personen som alltid deler regningen helt riktig på restauranten og er veldig redd for livets utfordringer. En person som lever veldig lite.

Han som fører opp alt på selvangivelsen
For denne personen er selvangivelsen en mulighet til å tjene mer penger. Han tar med kvitteringer på alt mellom og jord. En kaffe med deg etter jobben blir utgifter til inntekts ervervelse, og de 14 Star Wars-bøkene han kjøpte er selvfølgelig etterutdanning. Se opp for en slik person, han er sannsynligvis mer interessert i penger enn deg.

Den som alltid får baksmell
Å utsette problemer betyr ikke at de blir mindre. En person som år etter år får baksmell er vanskelig å ha med å gjøre. Krangler dere vil han eller hun sannsynligvis feie det under bordet, helt til det sprekker. Da kommer bokettersynet og alt faller sammen.

Hun som ikke bryr seg
Skatten? Joda, man får en selvangivelse, skriver under og leverer inn. En slik person bryr seg ofte om andre ting enn de materielle og er den du vil ha hvis du er mer interessert i opplevelser enn materielle ting. Ikke forvent deg en diamantring på bursdagen, men en piknikk i parken er sannsynlig.

Craig Offman har skrevet artikkelen for amerikanske Match - verdens største online datingsamfunn. I Norge driftes Match av TV 2 Nettavisen. Du finner Match her. Husk å spørre om hvordan de fyller ut selvangivelsen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag