*Nettavisen* Nyheter.

Selvdyrkende selvbiografi fra småpervers stjerne

I «Howard Sterns edle deler» spiller Howard Stern hovedrollen som Howard Stern i en film basert på Howard Sterns bestselger om hvem andre enn nettopp Howard Stern?

Howard Stern er radioreporteren som legger seg ut med alle sin intervjuobjekter og halvparten av lytterne, som stadig blir tatt av lufta av konservative og nervøse radiobosser, men som stadig kommer tilbake igjen fordi de samme bossene må innse at den gale egoisten med puddelsveisen bare blir mer og mer populær. Og det dreier seg om en virkelig person - radiostjernen Howard Stern, som på det meste hadde 18 millioner lyttere, og som etter å ha spilt seg selv i denne filmen også selvsagt er å betrakte som filmstjerne. Stern fikk etterhvert også sitt eget tv-show, med nesten 40 millioner seere på det meste. Men i "Howard Sterns edle deler" er det radiomannen som står i fokus. Den groveste og frekkeste som noen sinne har eksistert, mener mange. Også den morsomste, vil andre føye til.

Basert på hans egen bestselger

Filmen er basert på Howards egen bok fra 1993 - "Private Parts". Boken er den raskest selgende selvbiografien i USA noensinne, og føk til topps på listene med det samme. Men hva annet kan man vente av en radioreporter som nesten alltid forlangte at intervjuobjektet skulle kle av seg under sending, uavhengig av tema og hvem som var på besøk i studio?

Frekk og freidig

Filmen følger Howards liv fra tilværelsen som en forholdsvis nerdete og lite billedvakker gutt til triumfen som USAs største og mest omtalte mediekjendis. Stern skildrer karriéren som en konstant kamp mot feige og sensurlystne programsjefer og sponsorer, og filmen fokuserer også på forholdet til kona Alison, i en lett hysterisk og svært underholdende tone.

Og en ting er i alle fall sikkert - Howard Stern har definitivt et naturtalent når det gjelder å spille rollen som Howard Stern.

Se filmen «Howard Sterns edle deler» på TV 2 lørdag 13. november klokken 01.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.