Gå til sidens hovedinnhold

Selvmordsangrep mot Hizbollah-bastion i Libanon

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Minst fire personer ble drept og 26 såret da en selvmordsbomber utløste en bilbombe i et Hizbollah-dominert område øst i Libanon, ikke langt fra grensen mot Syria.

Bilbomben gikk av like ved en lokal regjeringsbygning i byen Hermel, opplyser en libanesisk sikkerhetskilde. Hermel ligger i nordenden av Bekaadalen, som domineres av sjiamuslimer.

Selvmordsaksjonisten var blant de fire drepte, ifølge politiet. Bomben var kraftig og blåste inn ruter i mange bygninger i nærheten. Flere bygninger ble også ødelagt.

Øyenvitner forteller om avrevne kroppsdeler som lå strødd rundt om i gaten der bomben gikk av, og mange av de sårede har splintskader. Sykehusene i byen har bedt folk komme for å gi blod fordi mange mennesker er alvorlig såret.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som står bak bomben. Hizbollah-bevegelsen er en nær alliert av Assad-regimet i Syria.

Volden fra borgerkrigen i Syria har spredd seg til deler av Libanon. Hizbollah, Libanons mektigste militære og politiske bevegelse, har sendt tusenvis av soldater og rådgivere for å hjelpe president Bashar al-Assad i hans kamp mot de hovedsakelige sunnimuslimske opprørerne i Syria. (©NTB)

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping