RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvmordsbomber angrep sjiamuslimer i Irak

Sist oppdatert:
Basra (NTB-Reuters-AFP): Minst 50 personer ble drept da en selvmordsbomber forkledd som politi, angrep sjiamuslimske pilegrimer i Irak, opplyser irakisk helsepersonell.

Selvmordsangrepet skjedde i den sørlige byen Basra lørdag, i forbindelse med avslutningen av den sjiamuslimske høytiden Arba'in. Pilegrimene var på vei gjennom en kontrollpost da angrepet skjedde.

- En terrorist iført politiuniform og med et falskt politiskilt klarte å ta seg fram til en av politiets kontrollposter og sprengte seg selv i lufta midt blant politifolk og pilegrimer, sier en polititjenestemann på åstedet.

I tillegg ble nærmere 100 personer såret da selvmordsaksjonisten utløste eksplosivene, sier Riyadh Abdulamir, lederen for helsemyndighetene i Basra-provinsen.

Det har vært en rekke angrep mot sjiamuslimske pilegrimer i Irak den siste tiden. Blant annet ble 70 mennesker drept i en rekke bombeeksplosjoner i hovedstaden Bagdad og den sørirakiske byen Nasiriyah 5. januar.

Høytiden Arba'in markeres førti dager etter dødsdagen til profeten Muhammeds barnebarn Hussein. Hussein ibn Ali ble drept i et slag i Kerbala i år 680. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere