RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Selvmordsbombere drepte 60 pilegrimer i Irak

Sist oppdatert:
Bagdad (NTB-Reuters-AFP): To selvmordsbombere drepte til sammen minst 60 sjiamuslimske pilegrimer i og rundt Iraks hovedstad Bagdad lørdag.

Ingen tok umiddelbart på seg ansvaret for drapene, men angrep av denne typen er varemerket til sunnimuslimske al-Qaida, som ser på sjiamuslimer som vantro.

Nærmere 50 av pilegrimene ble drept i et angrep i området Adhamiyah nord for Bagdad. En selvmordsbombe ble utløst da ofrene var på vei for å markere årsdagen for sjiamuslimenes niende imam, Mohammed al-Jawad, ved helgenskrinet i bydelen Kadhimiya. Over 70 mennesker ble såret i angrepet.

Tidligere på dagen sprengte en person seg selv i lufta på en kafé i byen Balad nord for Bagdad. Minst tolv mennesker ble drept i angrepet på kafeen, som var mål for et nesten identisk angrep for bare 40 dager siden.

De to reporterne jobbet for kanalen al-Sharqiya News, som er kritiske mot landets regjering, og som har mesteparten av sine seere blant landets sunni-minoritet. I tillegg eksploderte bomber og tok liv flere andre steder i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere